IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SJENICI SITUACIJA ALARMANTNA…

U Sjenici je situacija više nego alarmantna, više od 200 pacijenata dnevno bude pregledano u tamošnjem domu zdravlja. Kako za medije kaže direktor Doma zdravlja u Sjenici Altan Hamidović, medicinskih sredstava, terapija i ljekova ima dovoljno, ali najviše nedostaje ljudstva i prostora za smještaj pacijenata.

“Pisali smo Ministarstvu, tražili smo pomoć i nadamo se da će uskoro biti odgovora i da će nam Ministarstvo pomoći”, rekao je Hamidović

On kaže da je problem to što pacijente nemaju gdje da smjeste, jer tamo nije oformljena kovid bolnica, pa su prinuđeni da pacijente šalju za Užice ili Novi Pazar koji je tek od prije dva dana počeo da prima pacijente iz Sjenice.

“Baš sinoć su vraćeni neki pacijenti iz Užica i Novog Pazara, iako su prije samo par dana zbog odluke da se pacijenti vrate iz Užica za Sjenicu dva pacijenta izgubila život”, kaže Hamidović.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici se nada da će se sa izgradnjom mobilne vojne bolnice povećati kapacitet u Novom Pazaru i da će tamo moći da upućuje veći broj pacijenata.

Čitaj još:   SJENICA I SREBRENICA- DVIJE SESTRE SLIČNE SUDBINE... (video)

Hamidović apeluje da što prije pošalje pomoć u vidu ljekara i medicinskog osoblja, kao i vozača sanitetskih vozila, jer vozni park Doma Zdravlja u Sjenici ima dovoljan broj vozila, ali nema ko da ih vozi.

Podsjetimo, dvojica Sjeničana starih 46, odnosno 59 godina, preminuli su 29. juna nakon što je bolnica u Užicu odbila da ih primi, iako su obojica transportovani sanitetom Hitne pomoći iz Sjenice, gdje ljekari lokalnog Doma zdravlja nisu mogli da im pomognu.

Prema medicinskoj dokumentaciji u koju je Nova.rs imala uvid, oba muškarca su u momentu pristizanja u Užice imali vrlo nisku zasićenost kiseonika u krvi, da bi sutradan obojica umrli od gušenja, u razmaku od 15 minuta.

Da je ovo tačno, priznao je i ministar Rasim Ljajić, rekavši da je u pitanju bio “nesporazum, jer su ljekari u užičkom Domu zdravlja smatrali da u Sjenici postoji odjeljenje za smještaj COVID-19 pacijenata”.

izvor: nova.rs

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more