VAPAJ IZ SJENICE: Gdje su vojska i ljekari sa VMA?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek izjavio je da je kovid odjeljenje u Sjenici zatvoreno, ali da nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

– Prema riječima direktora, tamo se primjećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče je u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar napred znači – rekao je Đerlek.

Šator predviđen za trijažu pacijenata koji je u Sjenici prije nekoliko dana postavila vojska Srbije, prazan je. Čak su i ljekari koji su došli sa VMA dali svoje preporuke i otišli, a iz Sjenice poručuju da im je pomoć prijeko potrebna.

Čitaj još:   Ispred crkve veličaju zločine – “U PAZARU BULA STREKNE, HAJRUDINE MOŽEŠ LI SLANINE” (Video)

Već desetak dana traje besomučna borba ljekara u Sjenici sa koronavirusom . Ljekari su desetkovani jer je veliki broj njih zaražen, a obećana pomoć vojske i ljekara sa VMA i dalje nije stigla.

Pacijenti se javljaju sa teškim kliničkin slikama i obostranom upalom pluća, a u gotovo svakoj porodici postoji barem jedan zaraženi koronavirusom. Ljekari sami pregledaju i po 250 pacijenata dnevno, a od vojske i ljekara sa VMA nema ni traga ni glasa.

izvor. agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});