IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRUMOVI KRVAVI ZBOG ALKOHOLA I NEISKUSTVA: Za 4 dana poginulo 12 ljudi!!! (foto + video)

Kada se učinilo da bilans ne može da bude gori, dogodile su se još dve nesreće, tako da se broj izgubljenih života popeo na 12 za samo četiri dana.

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 15.07. 2020… 00: 25… DRUMOVI KRVAVI ZBOG ALKOHOLA I NEISKUSTVA: Za 4 dana poginulo 12 ljudi!!! (foto + video)

Nastavlja se pogibija na srpskim drumovima, koja je započela jednim crnim vikendom, kada je u saobraćajnim nesrećama za dva dana stradalo prvo 10, uglavnom mladih osoba…

Kada se učinilo da bilans ne može da bude gori, dogodile su se čak još dvije nesreće, tako da se broj izgubljenih života popeo na 12 za samo četiri dana.

U subotu, 11. jula, u saobraćajnoj nesreći su poginuli mladići od 22, 23 i 24 godine, dok je prethodnih sedmica više od 50 građana Novog Pazara umrlo od posljedica infekcije koronavirusom.

Lokalna samouprava apelovala je na medije i ugostiteljske objekte da i rad prilagode Danu žalosti.

– U nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Šabac – Loznica, a u ataru sela Lipnički Šor, poginuo je biciklista star 65 godina. On je prvo stradao kada je na njega naleteo kamion.

U ponedeljak je kod Uba pežo sleteo s puta, vozač je teško povređen, dok je suvozač poginuo na mjestu, a nesreća se dogodila pola sata posle ponoći 13. jula.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Demolirana El Džinan džamija, počinilac uhapšen...

Na žalost, nas ovo ne iznenađuje. Ovo je karakteristično ne samo i za ovaj period godine, a u pitanju su uglavnom mladi, neiskusni vozači, a često u nesrećama učestvuje samo jedno vozilo…

To govori da našim mladim vozačima nedostaje saobraćajna kultura ali i uz saobraćajno obrazovanje. Prema zakonu o bezbjednosti saobraćaja, koji je usvojen 2010. godine, bila je obaveza da se uvede u škole puni program iz bezbjednosti saobraćaja u škole…

To nije urađeno. Propušteno je 10 generacija i to je 700.000 ljudi koji nemaju saobraćajnu kulturu i obrazovanje. Kombinacija alkohola, narkotika, ali i uz neiskustva i želje za dokazivanjem dovode do ovih katastrofalnih posledica – kaže za medije Damir Okanović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja.

izvor agencije

OD DANAS DOBRO PAZITE! Sarajevo je dobilo SISTEM od koga če mnoge glava zaboljeti… (foto, video)

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je najavio nabavku Read more

VIC DANA: ĐETIĆ gledao seks kroz prozor hotela u BUDVI, pa došao kući da sve ispriča Nati… (foto)

Započnite jutro nasmejani uz iBalkan.net! vic dana... BUDVA: Regija, Zanimljivosti, Read more