IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA: Porodili trudnicu oboljelu od korone, novorođeni dječak preminuo … (foto)

Trudnica (37), koja je priključena na respirator zbog koronavirusa, porodila se danas u Kliničkom centru ali je njena beba je umrla…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 07. 20 20…18:50… TUGA: Porodili trudnicu oboljelu od korone, novorođeni dječak preminuo… (foto)

Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju Anđelka Slavković rekla je danas i da je novorođenče preminulo ubrzo nakon porođaja.

„Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim mjerama, novorođeni dječak je preminuo. Trudnica je nakon porođaja ponovo vraćena na respirator i trenutno je stabilno”, rekla je Slavković.

Ona je objasnila da je konzilijum lekara danas odlučio da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom u 10.30 časova, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo.

“Rodila je dječaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga je imao pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mjera reanimacije ljekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 časova”, kazala je direktorka.

Doktorka Slavković je potvrdila da ova trudnica ima zapaljenje i oba plućna krila, da je njeno teško opšte stanje usmjerilo ljekare ka sumnji na kovid 19, mada je sve vrijeme bila negativna na testovima za koronavirus.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 10. mart 2024. godine...

U KC Niš trenutno su hospitalizovane tri trudnice, stanje jedne žene iz Vranja koja se, takođe, nalazi na respiratoru trenutno je stabilno.

Stabilno je i treća trudnica iz Kuršumlije, koja nije bila priključena trenutno na respirator a ima koronavirus…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more