TUGA: Porodili trudnicu oboljelu od korone, novorođeni dječak preminuo … (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Trudnica (37), koja je priključena na respirator zbog koronavirusa, porodila se danas u Kliničkom centru ali je njena beba je umrla…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 07. 20 20…18:50… TUGA: Porodili trudnicu oboljelu od korone, novorođeni dječak preminuo… (foto)

Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju Anđelka Slavković rekla je danas i da je novorođenče preminulo ubrzo nakon porođaja.

„Obavljen je porođaj, ali nažalost, uprkos svim preduzetim mjerama, novorođeni dječak je preminuo. Trudnica je nakon porođaja ponovo vraćena na respirator i trenutno je stabilno”, rekla je Slavković.

Ona je objasnila da je konzilijum lekara danas odlučio da trudnica koja je u 31. nedelji bude porođena carskim rezom u 10.30 časova, s obzirom na to da joj se opšte stanje pogoršalo.

Čitaj još:   ALARMANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! KORONA JE MUTIRALA I SADA JE ZARAZNIJA

“Rodila je dječaka, on je spontano prodisao, ali vrlo brzo nakon toga je imao pad saturacije, stanje se pogoršalo, pa je intubiran. Međutim, i pored svih mjera reanimacije ljekari nisu uspeli da se izbore za njegov život. Preminuo je u 11.50 časova”, kazala je direktorka.

Doktorka Slavković je potvrdila da ova trudnica ima zapaljenje i oba plućna krila, da je njeno teško opšte stanje usmjerilo ljekare ka sumnji na kovid 19, mada je sve vrijeme bila negativna na testovima za koronavirus.

U KC Niš trenutno su hospitalizovane tri trudnice, stanje jedne žene iz Vranja koja se, takođe, nalazi na respiratoru trenutno je stabilno.

Stabilno je i treća trudnica iz Kuršumlije, koja nije bila priključena trenutno na respirator a ima koronavirus…

izvor Danas.rs

Čitaj još:   Mirsad Đerlek ZABRANIO volonterima ulazak u NOVOPAZARSKU BOLNICU... (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});