Federalna ministrica Edita Đapo: Pozvala Vijeće ministara da otvori granice za posjetioce iz Turske…(foto + video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ponovo koristim priliku da pozovem Vijeće ministara da otvori sve granice, osim za građane EU za one koji dolaze iz Turske, zaljevskih i drugih zemalja te da im se omogući dolazak u BiH bez nepotrebnih birokratskih procedura …

SARAJEVO: Regija, Putovanje, Zanimljivosti,vijesti,srijeda,22.07.2020…19: 00 Federalna ministrica Edita Đapo: Pozvala Vijeće ministara da otvori granice za posjetioce iz Turske…(foto + video)

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo tokom posjete Trebeviću, olimpijskoj planini nadomak Sarajeva, pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da otvori granice, osim za građane EU, i za one koji dolaze iz Turske, te zaljevskih i drugih zemalja…

Đapo je tokom posjete Trebeviću razgovarala s turističkim radnicima, koje je obavijestila o planiranoj pomoći i od Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Vlade Federaciji BiH sektoru turizma, odnosno hotelijerima, turističkim agencijama i vodičima.

Tom prilikom rekla je kako kao federalna ministrica okoliša i turizma već nekoliko mjeseci obilazi turističke destinacije u Federaciji BiH s namjerom da na taj način dodatno popularizira domaći turizam.

Čitaj još:   TURSKA-UHAPŠENA ZEYNEP GULEN, VOĐA TERORISTIČKE ORGANIZACIJE FETO NA KOLJENIMA

Dodala je kako se u tom Ministarstvu zalažu i vode kampanju promocije domaćeg turizma s ciljem da potaknemo građane BiH u vrijeme pandemije koronavirusa godišnje odmore provedu u svojoj domovini i tako je dodatno upoznaju, ali i pomognu njenu ekonomiju.

”Vidim da nas u tome podržavaju i na svojevrstan način u kampanji učestvuju i drugi društveni faktori poput marketinških agencija, ali i medija i vjerskih zajednica, što me iznimno raduje”, rekla je Đapo.

Podsjetila je kako je u ponedjeljak bila na Vlašiću, a danas je na Trebeviću u Sarajevu.

”I zaista je impresivno ono što se može vidjeti na ovim našim prelijepim planinama. Uostalom, da je tako govori i činjenica da je i najbolji teniser svijeta Novak Đoković dio svog odmora odlučio provesti u BiH i boraviti ovdje na Trebeviću”, rekla je Đapo.

Čitaj još:   VIC DANA Haso, Mujo i Huso, tri brata jedina...

Smatra kako to treba potaknuti ne samo građane BiH, nego i svih gostijue iz susjednih i drugih zemalja da dođu u BiH, ovdje u Sarajevo, na Trebević i druge olimpijske planine.

”Ponovo koristim priliku da pozovem Vijeće ministara da se i otvore granice, osim za građane EU, i za one koji dolaze iz Turske, te isto tako zaljevskih i drugih zemalja te da im se omogući dolazak u BiH a sve iz bez nepotrebnih birokratskih procedura“, navela je Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministrica Đapo razgovarala je i s Fatimom Jašarević, vlasnicom jednog od ugostiteljskog objekta, koja je predstavila sve potencijale Trebevića i svih hotelske usluge koje su na raspolaganju građanima i turistima. Posebno je predstavljen najmoderniji elektro punjača za vozila na električni pogon koji je instaliran kod tog objekta, kao poticaj očuvanju okoliša…

izvor iBalkan.net / agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});