PROTEST U NOVOM PAZARU ZBOG STANJA U BOLNICI I BROJA UMRLIH

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Građani Novog Pazara su na društvenim mrežama za subotu u 11.00 sati zakazali protest ispred Opšte bolnice Novi Pazar, a u pozivu se navodi “da ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja umrlih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u KOVID-centru”.

Kako je objavio portal Nova.rs grupa građana koja organizuje protest navodi u pozivu “da žele da stanu na put krađama donacija” koje su zbog epidemije korona virusa stizale u Novi Pazar.

Po podacima koji su danas Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni KOVID-centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje za 23. jul 2020 godine, u Novom Pazaru su na respiratorima dvije osobe, na high flow aparatima je šest pacijenata, jedna osoba je umrla od korona virusa, kao i jedna osoba koja nije bila oboljela od toga.

Čitaj još:   Šešelj, osuđeni ratni zločinac, renovirao kuću u Hrtkovcima, stavio haos natpis...

Nova.rs navodi da “građani Novog Pazara danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju umrlih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Djerlek, podnese ostavku“.

Među objašnjenjima kako dolazi do razlike u zvaničnim podacima o broju umrlih i broja onih koji se sahranjuju po protokolu za preminule KOVID-pacijente, zvanično objašnjenje je da se u statistiku broja umrlih od KOVIDA ne ubrajaju oni koji su imali druge bolesti.

Po zvaničnom objašnjenju, u zvaničnu statistiku ne ulaze umrli na kućnom liječenju od korona virusa, kao ni žitelji Novog Pazara koji su zbog liječenja od korona virusa prebačeni u druge zdravstvene centre gdje su umrli.

izvor: Nova.rs

Čitaj još:   VIC DANA Crnogorac poslo sinove na rabotu u BIOGRAD...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});