TUZLA: Zbog nevremena proglašeno stanje prirodne nesreće… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema preliminarnim procjenama, samo pola sata trajalo nevrijeme, olujni oblaka se na grad sručilo 70 litara vode po metru kvadratnom…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti subota,25. 07…2020…11: 42… TUZLA: Zbog nevremena proglašeno stanje prirodne nesreće … (foto i video)

Nezapamćeno nevrijeme koje je u petak uvečer pogodilo Tuzlu pričinilo je ogromne štete. Gradski štab Civilne zaštite na vanrednoj sjednici i proglasio stanje prirodne nesreće.

Prema preliminarnim procjenama, u samo pola sata dok je trajalo nevrijeme, iz olujnih oblaka se na grad sručilo 70 litara vode po metru kvadratnom. Takve padavine rijetko ko da pamti u Tuzli, a zbog obilnih bujičnih voda, pada stabala drveća, saobraćaj je u više naselja bio u potpunoj blokadi.

Najveća šteta je nanesena Sportsko-kulturnom-privrednom centru Mejdan. Poplavljen je parket u velikoj dvorani, kuglana, prostorije karate sale i poslovni prostori u suterenu.

Čitaj još:   HOROR, PRIZNAO MAJCI DA JE, UBIO I SILOVAO NOVINARKU: Bio pijan i drogiran...

Direktor Jasenko Elezović i radnici SKPC „Mejdan“ pokušali odbraniti objekat od poplave, ali u tome nisu uspjeli jer je bujica dolazila sa svih strana.

Poplavljene su raskrsnice kod nekadašnje Livnice čelika, Elektrodistribucije u Tuzli, a kritično je bilo u naseljima Mandići, Batva i Tušanj.

Voda je građanima ulazila u stambene objekte, a mnogi od njih su proveli besanu noć.

Oštećeno je i na desetine automobila usljed pada drveća i klima uređaja. Vjetar je oborio i stabla u Aleji mladosti na Slanoj Banji gdje počiva tuzlanska mladost ubijena u masakru 25. maja 1995. godine.

Ni današnja vremenska prognoza za Tuzlu nije povoljna, a sve raspoložive ekipe Gradske uprave su na terenu kako bi očistili slivnike u slučaju novih padavina.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Preminulo još PET osoba, ZVANIČNO SAMO DVIJE od posljedica korona virusa... (foto)

izvor iBalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});