IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjedništvo DPS: Neposredni partijski izbori 28. januara, PONOSNI što uvodimo nove standarde na političkoj sceni… (foto, video)

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) na danas održanoj sjednici usvojilo je prijedlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru na odlučivanje.

Pomenutom odlukom, kako je saopšteno iz partije, definisano je da termin održavanja izbora, na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici partije, bude 28. januar naredne godine.

“Na sjednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva”, naveli su iz DPS.

Takođe, dodaju, na sjednici je konstatovano da je potrebno nastaviti sa partijskom obnovom partije i na lokalnom nivou, te je, shodno odluci, predviđeno da se neposredni partijski izbori na lokalnom nivou održe na proljeće naredne godine.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Neophodno je da oslobodimo popis bilo kakvih tenzija

“Finalno, nakon završenih izbora uslijediće i organizacija Kongresa čime će Demokratska partija socijalista dobiti i novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu”, kazali su iz predsjedništva DPS.

Iz partije napominju da na sjednici Predsjedništva razmatrane su i ostale aktuelne političke teme.

BONUD VIDEO: RIzbori u Crnoj Gori: Cilj DPS-a je zaustavljanje pada podrške birača

izvor: cdm.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DPS: “Evropejac” ANDRIJA Mandić, da objasni zavađenim frakcijama DF- a u Budvi, da više nema bježanja od izbora... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more