IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASIO SE I DR ZIJAH RIFATBEGOVIĆ IZ TUZLE: DA, ĐERLEK NIJE IZAŠAO DA SE POZDRAVIMO… (foto)

Ljekari i medicinski tehničari s Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla danas se vraćaju iz Sandžaka, gdje su u prethodne dvije sedmice pomagali kolegama u Općoj bolnici u Novom Pazaru u njihovoj borbi s koronavirusom.

Neugodno iznanađenje šefu tuzlanskog tima dr. Zijahu Rafatbegoviću bio je oproštaj s čelnim čovjekom novopazarske bolnice dr. Mirsadom Đerlekom.

– Kolega je bio je na “važnom” sastanku koji nije mogao prekinuti i putem sekretarice se zahvalio i poželio nam sretan povratak. Ja sam se uljudno zahvalio na gostoprimstvu i zamolio sekretaricu da mu prenese naše pozdrave i zahvalnost. Ja to ne bih niti spominjao, međutim doc. dr. Šefćet Hajrović, šef hiruških grana, bio je iznenađen i razočaran tim postupkom i odmah je reagovao – kaže za Faktor dr. Rifatbegović.

Pored šefa medicinskog tima, hirurga dr. Zijaha Rifatbegovića, s UKC-a Tuzla u humanoj misli u Sandžaku bili su i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

Čitaj još:   Vic dana Crnogorci na bauštel u Minhen progovorili njemački...

– Ja taj postupak kolege nisam doživio tragično, ali je bilo iznenađenje da se nije izašao na minut da se pozdravimo. Mi u timu nosimo prekrasne utiske i taj nam gest ne može pokvariti dojam koji nosimo za čitav život – zaključio je dr. Rifatbegović

izvor: faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more