IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA BRUJI O OVOM : Pretučena medicinska sestra u Kovid bolnici… (foto)

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je spriječila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim prijetio da će skočiti kroz prozor.

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

– Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubjedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima – objašnjavaju sagovornici portala Telegraf upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava. Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

Čitaj još:   AFERA IBIZA: Bosanci, stoje iza rušenja desničarskog vođe i austrijske vlade...

– Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz”

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savjesnoj osobi koja je doživjela traumu samo zato što je radila svoj posao.

– Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

Čitaj još:   CIJENA ZATVORA ZA DVA MILIONA LJUDI: JEZIVA GALERIJA SLIKA IZ GAZE- Nekoliko stotina naoružanih Palestinaca je dokazalo da nije moguće zauvijek držati ih zatvoreno... (foto, video)

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more