IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Građani Pazara dočekaće ministra Lončara okrenutih leđa, ukoliko danas posjeti Sandžak… (foto i video)

Društvenim mrežama kruži informacija da će ljekari prvo iz Novog Pazara ponovo okretanjem leđa iskazati nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu ako ministar zdravlja Zlatibor Lončar posjeti Sandžak…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanje, vijesti, ponedeljak, 03. 08.2020… 09: 51… Građani Pazara dočekaće ministra Lončara okrenutih leđa, ukoliko danas posjeti Sandžak… (foto i video)

Aladin Paučinac, privrednik iz Novog Pazara, bio je na svakom od protesta, objavio je na svom Facebook profilu da će se “na dočeku ministra Lončara pojaviti i 40 ljekara Doma zdravlja Novi Pazar koji će svojim prisustvom a i okrenutim leđima ministru pokazati nezadovoljstvo sistemu u zdravstvu”.

U Novom Pazaru su tokom jula održano pet protesta građana, koji su  tražili punu istinu o broju umrlih i inficiranih koronavirusom ali i u samom Sandžaku, kao i ostavku koordinatora Opšte bolnice u tom gradu Mirsada Đerleka.

Paučinac za medije kaže da će on zajedno sa grupom građana koja redovno protestuje u Novom Pazaru, sigurno iskazati nezadovoljstvo ukoliko ministar Zlatibor Lončar sutra posjeti Novi Pazar.

“Poručićemo da na čelu bolnice hoćemo ‘narodnog čovjeka’ a ne partijskog poslušnika”, kaže Paučinac za Novars, i napominje da je dobio “pouzdanu informaciju” da će i grupa ljekara ponovo okrenuti leđa ministru zdravlja.

Čitaj još:   OPŠTA PANIKA U PORESKOJ UPRAVI: Poslije miševa i pacova, pojavila se ZMIJA otrovnica! Nastala opšta bježanija! (foto)

Nova.rs kontaktirala je i pres službu ministrstva zdravlja, kako bi provjerili da li će Zlatibor Lončar zaista sutra ili ovih dana posjetiti Novi Pazar, ali je rečeno da oni takvih saznanja nemaju.

Podsjetimo, grupa ljekara i medicinskih sestara okretanjem leđa “dočekala” je premijerku Anu Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara 30. juna, kada su u jeku epidemije posetili Novi Pazar.

Novopazarski zdravstveni radnici inspirisali su se a i buntom zdravstvenih radnika u Belgiji, sredinom maja, kada su medicinski radnici bolnice “Sveti Petar” u Briselu dočekali belgijsku premijerku Sofi Vilmes okrenutih leđa, u znak protesta zbog postupka vlade prema zdravstvenom sektoru.

Premijerki Ani Brnabić i ministru Zlatiboru Lončaru  u Novom Pazaru priređen je isti doček kao belgijskoj premijerki u Briselu.

Brnabić i Lončara tada su dočekali povici nezadovoljnih građana koji su ih i pitali zašto nisu donijeli ništa od opreme, vičući da je hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiriruuuu….

Čitaj još:   DANIJEL Živković- DPS je juče okončao političku karijeru MILANA Kneževića... (foto)

Izvor: Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more