HIRURG ENES ZOGIĆ IZ NOVOG PAZARA PISAO VUČIĆU: Gazili ste duše naših mrtvih, tražimo odgovornost… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pobuna ljekara OB Novi Pazar protiv direktora, dr. Meha Mahmutovića na Facebooku počela je jučerašnjom objavom dr. Enesa Zogića, koji je na svom profilu objavio pismo predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Nakon pozdrava predsjedniku, hirurg iz Novog Pazara napisao je: “Svega je tu bilo, predsedniče, o čemu ste, znam sigurno, dobro obavešteni. Nažalost, još uvek se ne zna tačan broj preminulih, jedino je izvesno taj broj prelazi cifru 300. Razlog tome takođe dobro znate.

I ovom prilikom duboko saosećam sa bolom mojih sugrađana i Sandžaklija, ma koje vere ili političke opredeljenosti bili. Ono najviše boli jeste činjenica da su mnogi umrli od kovida 19,da njihova smrt nije zvanično registrovana i objavljena, kao da nisu punopravni građani Republike Srbije, kao da nisu ni postojali!”, prenosi Nova.rs.

Zogić je u svom pismu podsjetio Vučića da je dr. Meho Mahmutović, koji se nakon zdravstvenog oporavka vratio na mjesto direktora OB Novi Pazar, direktno odgovoran, jer nije na vrijeme organizovao zdravstveni sistem, što je i sam predsjednik u svom gostovanju na RTS-u potvrdio, i još je dodao da Mahmutović nije bio spreman, nije umio da prepozna situaciju i nije kako treba postupio s traženjem pomoći od Vlade Republike i Ministarstva zdravlja.

Dr. Zogić je u svom pismu, također, rekao:

“Odgovorni su Ministarstvo zdravlja, uprava OB Novi Pazar i direktor Mahmutović, njihov je to propust zbog čega je između ostalog i došlo do peticije sa preko 2.800 potpisa mojih kolega za njihovu smenu. I kada je u mom gradu dnevno od korone umiralo po 4, 5, 7, ili nekada 12 obolelih, direktor Meho Mahmutović, pa i vaš potpredsednik Vlade iz Sandžaka, obmanjivali su i nas i celu javnost Srbije da je situacija stabilna, da je pod kontrolom i da se ništa drastično ne dešava. A svako iznošenje istine o katastrofalnom stanju, o totalnom kolapsu i raspadu zdravstvenog sistema sa preko 60 obolelih zdravstvenih radnika, nazivali su dezinformacijama i politikanstvom!”

Čitaj još:   KRVAVO JUTRO U SIĆEVAČKOJ KLISURI: Povređeno petero Turaka... (foto)

Na kraju svog obraćanja predsjedniku Vučiću dr. Zogić kaže:

“Na kraju vam moram reći još i ovo. Moje učešće u protestu zdravstvenih radnika u toku posete premijera i ministra zdravlja našoj bolnici, vaš potpredsednik Vlade iz Sandžaka je okarakterisao kao politikanstvo i da sam ja neko ko pretenduje funkciju direktora OB Novi Pazar. Predsedniče, evo vama i svima koji čitaju, u Allaha se dragog kunem da to ni u jednom trenutku nije bio motiv, kao što nije ni sada! Ne želim da budem direktor bolnice i neću to ni biti! Neću, zato što u ovakvom ustrojstvu zdravstvenog sistema ne mogu sebe da zamislim kao direktora bolnice ni 24 sata! Ja sam, i ostaću samo hirurg koji leči svoj narod najbolje što ume! I drugi, ali ne i manje bitan razlog – ako bih prihvatio tu funkciju, pogazio bih sebe, svoju čast i svaku ovde napisanu reč!”

Ubrzo nakon dr. Zogića, javnosti se na Facebooku obratio i anesteziolog Mithat Mušić. On je rekao da su povod za njegovo obraćanje građanima bol žrtava, suze i uzdasi njegovog naroda, a naglasio je da pod svojim narodom smatra i Srbe i Bošnjake. On je citirao Duška Radovića: “Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban, može raditi sve. Sposobni rade samo ono što umeju.” A onda je jasno naglasio da se ovim citatom aludira na direktora OB Novi Pazar, dr. Mehu Mahmutovića.

”Naš direktor je bio i gradonačelnik grada Novog Pazara, jedno vreme radio je u PIO fondu i u Ministarstvu zdravlja i u međuvremenu doktorirao”, podsjetio je dr. Mušić. On se direktoru OB Novi Pazar izvinio ako je zaboravio neko zvanje i rekao da je on obični anesteziolog i da mu ništa od ovoga ne bi smetalo da se nije njegovom narodu desilo ono što se desilo. Mušić tvrdi da se sve desilo upravo neodgovornošću Mahmutovića ”zbog neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti njega i uprave”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR BIO NA IVICI KATASTROFE, ZA ODBRANU ANGAŽOVANA SVA MEHANIZACIJA

“Mnogi naši sugrađani platiše glavama. Sve ste okrenuli naopačke u bolnici, dno vam na vrhu stoji. Bilo je i načelnika službi koji nisu smeli da stanu ispred svog kolektiva i koji su pobegli glavom bez obzira, neka im je na čast. Niko nema više od jednog života. Ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života. Stidi se, vladajuća Srbijo… Kakvu nam Vi to poruku šaljete? Zar nije bilo dosta žrtava u Sandžaku? Zašto nam vređate inteligenciju i pljujete nam u lice, podmećući nam kao kukavičje jaje starog-novog direktora”, zapitao se anesteziolog.

Na kraju pisma, Mušić se obratio direktoru Mahmutoviću:

“Od Vas je bilo moralno da date ostavku, a moralno je i da Vas smene. Minimum ljudskog dostojanstva i časti mi nalaže da dignem glas protiv Vas kao direktora i rukovodioca, kao čovek me ne interesujete. Narode moj, ako vas boli svaki izgubljeni život i svaka nepravda, vi ste moja braća.”

Anestezilogu Mušiću ovo nije prvo obraćanje građanima Novog Pazara preko Facebooka, on je još u junu neposredno pred parlamentarne i lokalne izbore obavještavao javnost da se koronavirus vratio na velika vrata u Novi Pazar i molio građane da se čuvaju i poštuju mjere, jer nadležni organi javnost ne obavještavaju o pravoj situaciji u ovom gradu.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});