IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Korona se iz Hrvatske širi po Evropi: Poslije Češke i Njemačke, u Italiji novo žarište… (foto i video)

Dvije 18- godišnjakinje vratile se u italijanski grad Padovu zaražene korona virusom poslije ljetovanja u Hrvatskoj…

PADOVA (PAG):Hrvatska,Crna Hronika,Putovanja,Zanimljivosti,vijesti, petak , vijesti 07. 08. 20 20… 23: 51… Korona se iz Hrvatske širi po Evropi: Poslije Češke i Njemačke , u Italiji novo žarište… (foto i video)

Tinejdžeri su matursku ekskurziju proveli na Pagu…

Dvije 18- godišnjakinje vratile su se u italijanski grad Padovu zaražene od korona virusom poslije ljetovanja u Hrvatskoj, zbog čega će 24 maturanata iz pokrajine Veneto biti u samoizolaciji, prenijeli su italijanski mediji.

Oni su matursku ekskurziju proveli na Pagu, a svi iz odjeljenja koji su išli na putovanje moraće da se testiraju na virus kovid- 19, navodi se od strane Korijere dela sera.

“Poslednje ljeto zabave nakon srednje škole i prije odlaska na fakultet ili tek po zaposlenja završava se na neočekivan način”, piše italijanski list.

Čitaj još:   SARAJEVO: U centru grada postavljen genijalan ZNAK o kojem priča cijeli region...(hit foto)

Dvije djevojke koje su zaražene virusom otišle su zajedno sa vršnjacima i na izlet na otoku Pag u organizaciji agencije iz Breše, a u planu su bili izlasci u noćne klubove, festivali i druge vrste zabavnih aktivnosti.

Istovremeno, njemački mediji prenijeli su da su zdravstvene vlasti su u Njemačkoj otkrile novo žarište korona virusa u distriktu Getingen sve blizu Štutgarta i takođe je riječ o maturantima koji su se zarazili dok su bili na odmoru na Pagu.

Šef zavoda za javno zdravstvo tog distrikta Hajnc Pehler rekao da se korona virus sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju sa Balkana…

Izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more