IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIŠTA OD PREDIZBORNE KAMPANJE: Zabranjeni veliki politički skupovi u Crnoj Gori zbog virusa korone… (foto + video)

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju se 30. avgusta…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09 08. 20 20…08: 59… NIŠTA OD PREDIZBORNE KAMPANJE: Zabranjeni veliki politički skupovi u Crnoj Gori zbog virusa korone… (foto + video)

Veliki politički skupovi u Crnoj Gori zabranjeni su prvo zbog epidemiološke situacije, odlučilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti povodom upita političkih subjekata na temu mogućnosti održavanja političkih skupova u predizbornoj kampanji.

NKT navodi da su okupljanja na otvorenim javnim mjestima dozvoljeno uz prisustvo do 40, a na zatvorenim do 20 ljudi, uz obavezu poštovanja fizičke udaljenosti od najmanje dva metra i obavezu nošenja zaštitnih maski, sve prenose lokalni i državni mediji u Podgorici…

“Dakle, smisao mjere je zabrana političkih skupova na koje su politički subjekti pozivaju pristalice bez mogućnosti da unapred znaju broj kao i identitet osoba koje će prisustvovati skupu i time će se predstavljati epidemiološki rizik, a ne zabrana svake političke aktivnosti”, navodi se u saopštenju NKT.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti će, pratiti razvoj cijele epidemiološke situacije i u skladu sa procjenama Instituta za javno zdravlje Crne Gore razmotriti mogućnost povećanja dozvoljenog broja lica na bilo kojima javnim mjestima kako bi se svim političkim subjektima omogućilo kvalitetnije predstavljanje izbornih programa, izbornih lista svakako uz obavezu dosljednog poštovanja svih propisanih epidemioloških mjera– a to su distance i nošenja zaštitne maske”, navode iz NKT-a.

Čitaj još:   OPREZ, KORONA VREBA IZ ZAJEDNIČKIH TOALETA: Dr Nestorović "ljudi su ugroženi u bolnicama na radnom mjestu... (foto)

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju se 30. avgusta…

izvor ibalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more