UMJESTO SMJENE, ĐERLEK IMENOVAN ZA DRŽAVNOG SEKRETARA !!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zamjenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je večeras da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Đerlek je u telefonskom razgovoru radiju Sto plus rekao da je na tu poziciju imenovan na posljednjoj sjednici Vlade Srbije.

“Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedjeljak već biti na radnom mjestu u Beogradu”, kazao je Đerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamjenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju.

Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja oboljelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije korona virusa.

Čitaj još:   SNAGA JE U NADI, ŽELJI, SNAGA JE U LJUDSKOSTI

Grupa građana Novog Pazara danima je protestovala i tražila smenu Đerleka zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju oboljelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom.

Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine.

Izvor:B92

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});