JEZIVO: “SILOVAO ME JE MOĆNI domaći filmadžija ” Glumica iz “Ivkove slave” otkrila šok priču… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Glumica Danijela Štajnfeld koja je igrala u “Ivkovoj slavi” lik lijepe Mariole zbog jednog jezivog incidenta pobjegla je u Ameriku.

Naime ona je  otkrila u svom dokumentarcu da ju je prije nekoliko godina silovao jedan moćnik iz srpske filmske industrije!

Glumica je zbog ovog incidenta je pobjegla u Ameriku, a u javnosti se pojavila tek prije nekoliko dana na Filmskom festivalu u Sarajevu.

“Imala sam ideju da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive i žrtava i ljudi koji su počinili te zločine. Kada sam pogledala sirov materijal, ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podşjelim svoju priču sa gledaocima”, priča Danijela.

Ona nije željela da otkrije ime osobe koja ju je zlostavljala, ali je potvrdila da se radi o jednom moćniku iz domaće filmske industrije:

– Nisam se usudila da bilo kome kažem da sam s*ksualno zlostavljana. Bojala sam se da ću trpeti velike posljedice ako bilo kome to prijavim. Plašila sam se za bezbjednost svoje porodice, kao i za svoju budućnost… Glumica, koja je prije nekoliko godina naprasno nestala sa naše javne scene, kaže da je u filmu detaljno opisala svoje traume:

Čitaj još:   Sedam novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 31 zaražena osoba...(foto)

“Posle silovanja “povjeravala” sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja.”

Danijela vjeruje da će dokumentarcem poslati snažnu poruku i ohrabriti žene da prijave nasilje.

“Strašan je onaj zid tišine i srama da je žrtva silovanja na neki način sama doprinela da joj se taj zločin dogodi. To nije istina, ne možete vi nikoga natjerati da vas siluje…”, poručuje glumica.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});