IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUK DRAŠKOVIĆ: VUČIĆU je najbolje da se sastane sa Trampom i PRIZNA KOSOVO!

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, samo tri dana prije Vučićevog odlaska na razgovore o Kosovu i Metohiji u Vašingtonu, poručio je predsjedniku Srbije da nipošto ne odbije susret sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom, uprkos tome što bi, ako bi došlo do tog susreta, Srbiji bio postavljen zahtjev da prizna Kosovo.

Drašković, čiji je SPO i dalje član vladajuće koalicije, praktično je ovom izjavom za jednu od televizija u Srbiji zabio nož u leđa Vučiću, bez kojeg bi, to je svima jasno, njegova stranka odavno bila politički mrtva.

Podsjetimo, predsjednik Vučić je juče, gostujući na TV Pink, izjavio je da ukoliko sadržaj zahtjeva Amerike prema Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Vašingtonu 4. septembra bude onakav kao što on pretpostavlja, onda do susreta sa predsjednikom Donaldom Trampom neće doći.

Vučić je rekao da bi, ukoliko bi prihvatio susret sa predsjednikom Trampom, bio prvi srpski predsjednik koji bi mogao da ima ne samo prvi susret sa Avdulahom Hotijem i Trampom, već i bilateralni susret sa američkim predsjednikom.

Čitaj još:   ISPOVIJEST VUKA DRAŠKOVIĆA UZBURKALA DUHOVE U REGIJI: "Da smo Đukanović i ja...

– Pošto mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenađenja, jer to osjećam, a ne zato što imam podatke, prije će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li očekuje da će Tramp prisustovati sastanku.

Istakao je da će se pregovori oko ekonomije lako završiti, ali ga, navodi, brinu teme u nastavku tog sastanka.

– Mi počinjemo u 10 sati ujutru po istočnom američkom vremenu sa pregovorima i razgovoirma o ekonomiji, tu se možemo dogovoriti sa Prištinom za tri, četiri ili pet sati, a onda imamo nastavak, a ja čekam šta će biti na nastavku”, podvukao je Vučić.

izvor: informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more