IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović ne priznaje poraz: Borba za većinu još uvijek traje… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji za medije a to je na izbornom štabu DPS- a, rekao da je ta stranka osvojila punih 30 mandata, sa tradicionalnim partnerima 40, borba za većinu koja je u svemu parlamentu još traje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak 31: 08. 2020. 08: 38…MILO Đukanović ne priznaje poraz: Borba za većinu još uvijek traje… (foto i video)

“Prebrojano je 90 posto glasova i rezultat DPS-a je oko 145.000 glasova i 30 mandata. To znači da je Demokratska partija socijalista najjača partija u državi, po glasovima i po mandatima. Teško je saopćiti nešto što je pouzdana informacija, ali je jasno da sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata u parlamentu, što znači da borba za većinu još uvijek traje”, rekao je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Vlada će pasti ako bude izglasan ovakav ugovor sa SPC...

Kako je rekao, DPS je spreman da prizna rezultate koji bi bili protiv njihovih poitičkih očekivanja.

“ipak, sačekat ćemo finalno prebrojavanje i zvanične rezultate Državne izborne komisije da bismo vidjeli kome ide presudi 41. mandat u parlamentu”, zaključio je Đukanović.

Podsjetimo, opozicija okupljena u tri koalicije proglasila je pobjedu na paralmentarnim izborima nakon što je uspjela okupiti 42 mandata u parlamentu. Po njihovoj računici, Đukanovićeva koalicija i partneri imaju snage za samo 39 mandata što ih šalje u opoziciju prvi put nakon 30 godina.

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more