IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović ne priznaje poraz: Borba za većinu još uvijek traje… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji za medije a to je na izbornom štabu DPS- a, rekao da je ta stranka osvojila punih 30 mandata, sa tradicionalnim partnerima 40, borba za većinu koja je u svemu parlamentu još traje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak 31: 08. 2020. 08: 38…MILO Đukanović ne priznaje poraz: Borba za većinu još uvijek traje… (foto i video)

“Prebrojano je 90 posto glasova i rezultat DPS-a je oko 145.000 glasova i 30 mandata. To znači da je Demokratska partija socijalista najjača partija u državi, po glasovima i po mandatima. Teško je saopćiti nešto što je pouzdana informacija, ali je jasno da sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata u parlamentu, što znači da borba za većinu još uvijek traje”, rekao je Đukanović.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović: Problem PES- a je i to što NEMA VIŠE GLASANJA PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA; Na izborima i do 15 odsto rasutih glasova... (foto)

Kako je rekao, DPS je spreman da prizna rezultate koji bi bili protiv njihovih poitičkih očekivanja.

“ipak, sačekat ćemo finalno prebrojavanje i zvanične rezultate Državne izborne komisije da bismo vidjeli kome ide presudi 41. mandat u parlamentu”, zaključio je Đukanović.

Podsjetimo, opozicija okupljena u tri koalicije proglasila je pobjedu na paralmentarnim izborima nakon što je uspjela okupiti 42 mandata u parlamentu. Po njihovoj računici, Đukanovićeva koalicija i partneri imaju snage za samo 39 mandata što ih šalje u opoziciju prvi put nakon 30 godina.

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more