Ekonomija

OVO JE BRUKA: Vučić odbio priznanje koje mu nije niko tražio… (foto i video)

Strane se obavezuju na međusobno priznanje i zaštitu etničkih manjina a to piše u tački 10 dokumenta koji je predstavljen Aleksandru Vučiću, rečeno je u delegaciji Beograda u Washingtonu…

VAŠINGTON: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04: 09. 2020. 08: 08… OVO JE BRUKA: Vučić odbio priznanje koje mu nije niko tražio… (foto i video)

Puni citat, kako ga je objavila novinarka Ksenija Pavlović-McAteer na svom Twitter nalogu, glasi ovako:

“Obje strane obavezuju se na međusobno priznanje i zaštitu etničkih manjina i restituciju imovine, rješavanje statusa lica bez državljanstva i pristaju na otvaranje kancelarija zaduženih za zaštitu svih godišnjih izvještavanje o pravima manjina.”

Isto to je rekao ministar finansija Siniša Mali, koji je izjavu dao novinarima ispred Bijele kuće, dok je sastanak još bio u toku. Tom prilikom je dodao da se na predsjednika Vučića vrši ogroman pritisak da prihvati taj sporazum sa spornom tačkom.

Ipak, specijalni savjetnik za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell je na Twitteru u svom maniru odgovorio spomenutoj novinarki negirajući da je pitanje međusobnog priznanja bilo na stolu.

Vučić je i sam novinarima rekao da je dokument s ovom tačkom bio na stolu, da je u međuvremenu “sporna” tačka odbačena da se pregovori o finalnom ekonomskom sporazumu i dalje nastavljaju. On je, također, rekao da Grenell “nije mislio baš tako” kada je demantirao da je bilo razgovora o međusobnom priznanju.

Ko govori istinu u ovom trenutku, nemoguće je reći, jer i sam Vučić kaže da nije moguće iznositi detalje dokumenata dok su oni još u fazi dogovora. Čini se, ipak, da je ovdje u pitanju igra interpretiranja formulacije.

Da li se misli na međusobno priznanje statusa manjina Srbima i Albancima (što bi bio uži kontekst formulacije) ili država (onaj na koji ukazuje srpska delegacija), ostaje da vidimo…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

“JA RADIO, JA GRADIO, JA ŽRTVA”: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? (foto, video)

I osim što je napravio Beograd na vodi, predsjednik Srbije je obezbijedio grašak, grah, sol…

5 sati ago

Nasilje i šovinizam na stadionima u Crnoj Gori… (foto, video)

Tuče navijača, fizički sukob članova uprava klubova, udarci između igrača i šovinističko skandiranje upereno protiv…

6 sati ago

DARIO Vraneš poručio ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU Vučeviću: Državne granice ne smiju postati i stvarne granice između srpskog naroda… (foto)

Predsjednik Opštine Pljevlja DARIO Vraneš čestitao Vaskrs predsjedniku i premijeru Srbije ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU…

6 sati ago

Profesor dr. Srđa Pavlović, o amandmanima na Rezoluciju o genocidu Srebrenici: Vlada Crne Gore potvrđuje lojalnost ALEKSANDRU Vučiću… (foto)

Profesor kanadskog Univerziteta Alberta, dr Srđa Pavlović, podsjeća i kako je ovakva potvrda lojalnosti već…

7 sati ago

Dnevni horoskop za 7. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan naivko,…

7 sati ago

SVIH 57 članica Organizacije islamskih zemalja- OIC- a, dalo podršku usvajanju rezolucije o Srebrenici u UN- u… (foto, video)

Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) podržale su Nacrt rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom…

8 sati ago

This website uses cookies.