ČEDO Jovanović: Izbori u Crnoj Gori deformisani, vjerski srpski nacionalizam krenuo iz Beograda… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Čedomir Jovanović Predsjednik LDP-a kazao je da su izbori u Crnoj Gori deformisani, te da je vjerski srpski nacionalizam u Crnoj Gori krenuo iz Beograda…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak… 08.09. 2020… 08: 13… ČEDO Jovanović: Izbori u Crnoj Gori deformisani, vjerski srpski nacionalizam krenuo iz Beograda… (foto i video)

Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović je u intervjuu za Face TV kazao da je očigledno da se u Crnoj Gori dešava ono što žele da se sutra desi Srbiji.

“Kad u Srbiji krenu dešavanja sa sjevera Crne Gore, to će biti gore od 90-ih. Neće biti ni UN-a, ni sigurnih zona, ni međunarodne zajednice, ni Dejtona”, naveo je Jovanović.

Dalje navodi da su izbori u Crnoj Gori pokazali i to da međunarodna zajednica nema snage da na vrijeme zauzme političke stavove.

Čitaj još:   MONSTRUOZAN NAPAD NA ČEDU: Optužio ga da FOLIRA DA JE BOLESTAN pa napisao i "CIGANSKA POSLA"! (foto)

“Velika je razlika između onoga što se događa u Minsku i ovoga u Podgorici. To što je Đukanović 30 godina bio na vlasti, to govori o sposobnosti svih drugih. Crna Gora nije Bjelorusija, već najuspješnija država regiona u evrointegracijama”, kazao je Jovanović.

On je kazao da je Beograd talac Milorada Dodika i ostalih proruskih realizatora ruske politike koja ne dozvoljava da se Balkan modernizuje.

“Vjerski srpski nacionalizam je krenuo iz Beograda. Oni koji su vodili politiku u Crnoj Gori su govorili samo o Milu i rušenju Đukanovića, a mislili su na Vučića i Srbiju kao krajnji cilj jer njima nije dovoljna samo Crna Gora. Mala je razlika od usklika: “Nema Mila, nema Tita, vladika se sada pita”; do uslika: “Nema Ace, nema Tita, vladika se sada pita”, istakao je, između ostalog, Jovanović.

On je dalje naveo da su mediji iz Beograda vodili kampanju protiv lidera DPS-a i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Čitaj još:   Afrodizijaci iz prirode, koji trebaju završiti u vašem ručku...

“Niko normalan to ne može negirati. U njihovom programu nije bilo ni ekonomske, ni kulturne politike nego samo ideja da se ruši Đukanović i ukine diskriminatorski zakon o vjerskim zajednicama”, ističe Jovanović.

Kako je naglasio, izbori u Crnoj Gori su deformisani.

“To je rušenje Đukanovića lično i oni to ne kriju. Nije potrebno buđenje srpskog naroda koji je navodno 30 godina čekao slobodu u Crnoj Gori. Ne bih da podliježem euforiji u kojoj se Đukanović otpisuje u kontekstu da je njegovo vrijeme prošlost”, ocijenio je Jovanović.

Izvor: portalanalitike.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});