IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODBAČEN DRITAN Abazović: Niske klevete, hoće se predstavi kao herojska žrtva … (foto i video)

Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca Nazif Cungu odbacio je navode lidera platforme Crno na bijelo Dritana Abazovića…

TUZI: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 12: 09. 2020…00: 43… ODBAČEN DRITAN Abazović: Niske klevete, hoće se predstavi kao herojska žrtva … (foto i video)

Danas je Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca Nazif Cungu odbacio je navode lidera platforme Crno na bijelo Dritana Abazovića da su on i druge kolege iz ovog političkog subjekta saradnici crnogorskih tajnih službi (UDB), te da su podstaknuti da napadnu Abazovića.

Cungu je reagovao povodom javnih optužbi Abazovića datih u nedavnom intervjuu za Klan Kosova.

U tom intervjuu, ističe Cungu, umjesto da albanskoj javnosti objasni zašto tokom svog mandata nije glasao za učlanjenje Crne Gore u sam NATO-u, za Zakon o manjinskim pravima koji omogućava službenu upotrebu albanskog jezika, Zakon o nacionalnim simbolima koji nam omogućava prvo upotrebu albanske zastave ili Zakona koji je omogućio formiranje prijeko potrebne Opštine Tuzi, Abazović je pokrenuo lične napade na njega kao i sve njegove saradnike.

“Sa neviđenom arogancijom izjavio je da sam navodno ja, Nazif Cungu i druge kolege našeg političkog subjekta, saradnici crnogorskih tajnih službi (UDB) i podstaknuti od istih da napadnemo Abazovića…

Čitaj još:   Čije je 28 kg poludragog kamenja oduzeto u hotelu “Belvi”, od dvojice stranih državljana? (foto, video)

Izjavljujem s punom odgovornošću da su ove njegove izjave niske klevete koje on izmišlja pokušavajući da se u očima svojih saveznika predstavi kao herojska žrtva. Izjave Abazovića nijesu tačne, sračunate su da maskirajući svoje prethodne izjave, postupke i stavove, dobije koji politički poen više”, ističe Cungu.

On je javno pozvao Abazovića da se izvini za svoje teške izjave ili da ih dokazuje i potkrijepi činjenicama.

“U suprotnom, imam moralnu, političku i građansku obavezu da se i ja obratim sudu tužbom zbog povrede časti i ugleda. Ovim će se sa našim građanima potvrditi istina koju oni vrlo dobro znaju.  Moji sugrađani nas dobro poznaju i znaju kako da razlikuju koja je ulcinjska porodica posvijećena albanskoj zajednici koja je tradicionalno služila režimima i imala koristi od njih. Ovaj slučaj ću zbog istine da privedem do kraja, a samu materijalnu nadoknadu po tužbi za povredu časti i ugleda, iskoristiću u dobrotvorne svrhe”, poručio je Nazif Cungu.

Izvor Cdm.me

Čitaj još:   VREMENSKE PRILIKE- IZNENAĐENJE U JANUARU: Danas sunčano do 16 C, slabe padavine u narednih 15 dana... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more