IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ivan Kontić iz Nikšića za TVCG: Mediji iz Srbije tretiraju me kao batinaša zbog crnogorske zastave i kape… (foto)

Ivan Kontić kaže u izjavi za TVCG da su ga pojedini mediji u Srbiji targetirali kao batinaša,samo zato što su našli njegove fotografije prvo sa crnogorskom zastavom i kapom…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda…16.09.2020..20:28… Ivan Kontić iz Nikšića za TVCG: Mediji iz Srbije tretiraju me kao batinaša zbog crnogorske zastave i kape… (foto)

Podsjetimo uznemirujući video- snimak iz Novog Sada,na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a zatim mu dok on leži besvjesnom stanju na zemlji lomi ruke, pojavio na društvenim mrežama 11. septembra.

Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim se srpska policija intenzivno traga, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim.

Međutim, fotografija drugog Nikšićanina Ivana Kontića, koji se ni kriv a ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije.

Ivan Kontić kaže da je zatečen čitavom situacijom, jer su ga i mediji označili kao napadača, a da prethodno nijesu ni provjerili da li je to zaista on.

Zbog neprovjerenih informacija i takvog pisanja kaže da mu je čak narušen ugled i da će zbog toga neko morati da odgovara.

Čitaj još:   PLAV: Bošnjačka stranka ugostila Majke Srebrenice, promovisana knjiga “Na strani čovječnosti” (foto, video)

Dobijao je navodi i prijeteće poruke i sve to je prijavio policiji.

“Nije mi bilo svejedno. Svi su mi javili, šta je ovo, šta se dešava?”, kaže Kontić i dodaje da je dobio podršku od prijatelja i ljudi koji ga poznaju.

Navodi da je desetak medija objavilo negovu fotografiju, umjesto fotografije drugog Ivana Kontića koji je osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu.

Sramno, dodaje on, što ga niko od medija nije nazvao da provjeri se prvo informaciju.

“Da me nazivaju Milogorcem, samo zbog kape i zastave države koju ja volim i u kojoj živim to je stvarno sramota. To je bilo presudno, da nije bilo zastave i kape ne bi bilo ništa od toga, no ja sam eto batinaš samo zato što nosim crnogorsku zastavu i kapu”, kaže Kontić…

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more