IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Udruženje Bosna-Sandžak poslalo šleper s medicinskom opremom za rodni kraj… (foto i video)

U organizaciji turskog Udruženja “Bosna-Sandžak”iz Istanbula je i to prema Sandžaka krenuo šleper s medicinskom opremom a sve sa ciljem podrške je u proteklom periodu pogođena epidemijom koronavirusa (COVID-19).

ISTANBUL: Sandžak, ekonomija, recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 19.09. 2020…07: 29… ISTANBUL: Udruženje Bosna-Sandžak poslalo šleper s medicinskom opremom za rodni kraj… (foto i video)

U organizaciji turskog Udruženja “Bosna-Sandžak”, iz Istanbula je ka srbijanskoj regiji Sandžaka krenuo šleper sa medicinskom opremom i sa ciljem podrške toj regiji koja je u proteklom periodu pogođena prvo epidemijom koronavirusa (COVID-19).

Udruženje “Bosna-Sandžak” je, u koordinaciji s brojnim drugim nevladinim organizacijama, ranije pokrenulo kampanju pod nazivom “Sandžak nije sam”, s ciljem podrške stanovništvu regije koja se bori s pandemijom.

Čitaj još:   Policija najavila snimanje protesta ispred Skupštine CG...

Šleper s medicinskom opremom i drugim potrepštinama prikupljenim u toku kampanje, krenuo je jutros ispred zgrade Udruženja u Istanbulu na put prema Sandžaku.

Predsjednik Udruženja Muhammed Sancaktar izjavio kako je stanovništvo regije u vrlo teškoj situaciji i rekao da su u regiju poslali šleper zdravstvenih potrepština u vrijednosti od 1,5 miliona turskih lira (oko 170.000 eura).

Izvor: Anadolija

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more