IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Jel to pripadnici SRPSKOG NARODA bolje gase požare od BOŠNJAKA?

Na društvenim mrežama se vodi polemika o zapošljavanju pripadnika srpskog naroda u većinskom bošnjačkom gradu Novom Pazaru. Tekst prenosimo u cjelosti :

”Najpre da se razumijemo, raduje me svako novo radno mjesto u ovom gradu, ma ko dobio posao. Radujem se jer se u Sandžaku najteže živi od svih ostalih regiona u Srbiji.

Da se razumijemo i ovo ljudi, u Novom Pazaru je 80% stanovništva koje pripada bošnjačkom korpusu i 20% koje pripada srpskom.

Pa dokle više da se vrši diskriminacija kod zapošljavanja u MUP-u i jedinicama koje pripadaju ovom ministarstvu? Takav trend traje tačno 30 godina.

Jel to pripadnici srpskog naroda bolje gase požare od Bošnjaka?

Ne gase požare dobro ni jedni ni drugi. Ne gase jer nemaju obične, najobičnije merdevine, duže od 4 metra. Ne gase jer nemaju najosnovnija sredstva za rad. Ne gase jer u gradu od 120.000 stanovnika postoji samo jedna vatrogasna služba, ona kojoj je potrebno najmanje 30 minuta da dođe do mjesta nesreće.

Čitaj još:   SARAJEVO: Ako SRBIJA igra na PALAMA, mi ćemo u NOVOM PAZARU protiv KOSOVA...

Pazaru su potrebne još najmanje četiri vatrogasne jedinice i to u Muru, Selakovcu, Trnavi i Deževi. Pazaru je potrebno više od 40 vatrogasaca (39 Srba i 4 Bošnjaka, to je danas parametar upošljenika) i makar jedno vatrogasno vozilo u svakoj jedinici.

Mislim da na kugli zemaljskoj ne postoji sličan primjer kao ovaj iz Novog Pazara. Ne mrzim ja, ja ukazujem na problem.”

izvor: facebook-sandzaklive

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more