IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: PUTOVANJA i 3.000 DINARA, MOTIV ZA PAZARCE DA PRIME VAKCINU…

NOVI PAZAR/TUTIN – Poslednjih nekoliko dana broj vakcinisanih protiv korona virusa na dnevnom nivou u Novom Pazaru povećan je za oko 50 odsto, dok je u Tutinu gotovo dupliran, pokazuju podaci zdravstvenih ustanova.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić kazao je radiju Sto plus da je prvu dozu vakcine do sada primilo blizu 13.200 građana, dok ih je revakcinisano blizu 10.500.

“Primjetan je značajan porast broja osoba koje vakcinišemo u poslednjih par dana i kreće se oko 150, dok smo ranije dnevno vakcinisali po stotinak osoba ili manje”, rekao je Spahić.

Broj imunizovanih iz dana u dan raste i u Tutinu, a do sada je bar jednu dozu vakcine primilo oko 3.100 osoba.

“Prosječno na dnevnom nivou vakcinišemo 20-30 osoba, dok u danima kada imamo Fajzerovu vakcinu taj broj prelazi 50. To je značajno povećanje, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da se ranije dešavalo da se i po nekoliko dana niko ne pojavi da primi vakcinu”, izjavio je epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović.

Čitaj još:   IZBOLI SRPSKOG PJEVAČA: Hitna operacija nakon KRVAVE KAFANSKE NOĆI...

On je dodao da se porast broja vakcinisanih poklopio sa najavom da će svi imunizovani dobiti po 3.000 dinara, ali da to nije jedini razlog.

“Vjerujem da je jedan od razloga i to što su negativan PCR nalaz ili primljena vakcina uslovi za ulazak u veliki broj zemalja”, istakao je Eminović.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu, ocjenio je Spahić, i dalje je nestabilna, iako se posljednjih par dana smanjuje broj hospitalizovanih.

izvor: Radio Sto plus

U JEDNOM DANU VAKCINISANO REKORDNIH 555 PAZARACA…

U Novom Pazaru, juče, je postavljen dnevni rekord broja vakcinisanih. Read more

UHAPŠEN NAPADAČ NA DOKTORA IZ NOVOG PAZARA

NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova efikasno su reagovali Read more

POLICIJSKA RACIJA U NOVOM PAZARU: ZATVORENO PET OBJEKATA SA MUZIKOM, UHAPŠEN MALOLJETNI DILER

NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Read more