IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA u Podgorici: Vlada u Crnoj Gori biće manjinska, javio se Mandić i rekao istinu… (foto)

Mandić u ime DF govorio o svim problemima za sastav nove Vlade u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, petak…02:10. 2020 … 15: 11… DRAMA u Podgorici: Vlada u Crnoj Gori biće manjinska, javio se Mandić i rekao istinu… (foto)

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić nije želio direktno da on sam komentariše medijske navode da su srpski lideri u Crnoj Gori sad spremni da podrže manjinsku vladu Zdravka Krivokapića, ali ističe da za Crnu Goru ne bi bilo dobro ono što se moglo čuti poslednjih dana – da u nekim ambasdama žele manjinsku vladu.

“Snažno se zalažemo da buduću vladu Crne Gore ne sastavljaju strane sada ambasade, jer je Crna Gora dovoljno zrela da uvaži i većinsku volju svojih građana i da legitimni predstavnici građana postignu dogovor kako treba da izgleda buduća vlada”, rekao je Mandić za agenciju iz Srbije…

Na pitanje da je tačno da DF podržati manjinsku vladu Zdravka Krivokapića , što su objavili pojedini beogradski mediji, Mandić je rekao da to do sada to nije tema razgovora sa kandidatom za mandarata Zdravkom Krivokapićem.

Podsjeća da u prvim razgovorima partnera u većini utvrđeni osnovni principi nove vlasti, konačna odluka o njenom sastavu uslediće nakon što Krivokapić i zvanično dobije mandat.

Demokratskom frontu je, kaže, bilo važno da smo sa raščisti da svi građani, koji su glasali za koalicije koje činu većinu, budu jednaki u pravima ali da i ravnopravni u slobodama, jer cijelu koaliciju građani učinili pobjednicima na izborima.

Čitaj još:   POLICIJA U CRNOJ GORI NA NOGAMA: Uhapšeno više članova kriminalne grupe... (foto i video)

Smatramo stoga da je pošteno da svakome od predstavnika građana, koji su ravnopravni, bude dostupno svako mjesto u vladi i da nema tu ni privilegovanih“, rekao je Mandić za Tanjug.

Ne bi, ističe, voljeli da čuju “jezik ucjene ili lažne nadmoći” od bilo koga ko čini parlamentarnu većinu.

Mandić je naveo da je posao mandatara da obezbjedi da svako dobije svoje i da svako izabere svoga.

On je ponovio da je to princip koji je dogovoren a i u prvom razgovoru, dok će u drugom, kada Krivokapić dobije pravo da sastavi vladu videti da li ma neko ko će da ucjenjuje ili traži “višak prava” za sebe.

“A onda ćemo, na osnovu takvih zahtjeva, da donosimo konkrente odluke”, rekao je Mandić.

Upitan kada bi Krivokapić mogao i zvanično a i da dobije mandat za sastav nove vlade od predsjednika Crne Gore, Mandić je podsjetio da je prvo i Milo Ðukanović obećao da će to uraditi u zakonskom roku, što je 30 dana i to od konstituisanja novog saziva parlamenta, odnosno do 23. oktobra.

Čitaj još:   DRAMA U PODGORICI: Kod AMFILOHIJA, Dritan imao nove zahtjeve...” (foto)

“Mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, ali važno je da se zakonski rok bude ispoštovao”, rekao je Mandić.

Izvor: agencije

DRAMA U PODGORICI: Pucnjava u crnogorskom Ministarstvu odbrane…

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Emin Husović, koji je pucao danas Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more