IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vremenska prognoza se NIKOM NEĆE DOPASTI evo šta slijedi… (foto i video)

NIKAKO NE NAPUŠTAJTE KUĆU BEZ KIŠOBRANA…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda…07.10.2020…23: 07.  Vremenska prognoza se NIKOM NEĆE DOPASTI evo šta slijedi (foto i video)

Nakon veoma toplog i nestabilnog početka oktobra, uz temperature do 32 C stepena, slijedi kratkotrajno jesenje zahlađenje sa padavinama. O tome šta nas očekuje do kraja ove i početkom sledeće sedmice a i šta donosi prodor hladnog fronta sa sjeverozapada, prognozirao je meteorolog Đorđe Đurić.

Vikend je Srbiji doneo veoma toplo vrijeme i temperature i do 31 stepen ...

– U toku današnjeg prepodneva, hladni front stigao do severozapada Srbije, a do kraja dana stići će i do ostalih predjela Balkana i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali pad temperature i skretanje južnog vjetra na jak a to je sjeverozapadni. U toku večeri i noći očekuju se obilnije padavine – na svom Fejsbuk profilu napisao je meteorolog Weather2Umbrella….

Očekuje se da u većem dijelu Srbije padne od 10 do 30 mm kiše kvadratnom metru, ponegdje i lokalno više.

Do kraja dana temperatura će nastaviti da pada, jer će iza hladnog fronta sa sjevera doći do priliva ojsetno sviježije vazdušne mase.

Čitaj još:   Zašto se u SARAJEVU govori: SEVAP JE GLADNOG NAHRANITI, A ŽEDNOG NAPOJITI

U četvrtak samo sunčano

– U četvrtak u Podrinju sunčano, u ostalim predjelima pravo jesenje vrijeme sa kišom, obilnijom u istočnim predjelima. Krajem dana razvedravanje. Puvaće umjeren do jak sjeverozapadni vjetar, a maksimalna temperatura a biće od 13 na jugoistoku do 19 stepeni na sjeveru regiona- navodi Đurić.

U petak i za vikend pretežno sunčano i toplije, prohladna i maglovita jutra, tokom dana ponegdje i umjereno oblačno. Maksimalna temperatura u petak oko 20°C, a za vikend i do 25°C.

Ponedeljak oblačan i kišan

U nedelju krajem dana tokom noći s zapada se očekuje novi oblačni sistem, pa će u ponedeljak biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tako da se početkom sledeće sedmice biće i vjetrovito, uz jaku kšavu ponedeljak, a jak sjeverozapadni vjetar u utorak. Početkom sledeće sedmice očekuje se i pad temperature…

Od sredine sledeće sedmice suho i uglavnom pretežno sunčano i toplije, uz maksimalne temperature oko 20 stepeni C…

Čitaj još:   ANKARA: U Turskoj od koronavirusa izliječeno 1.846 osoba... (foto)

http://iBalkan.net.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more