IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Amfilohije prima remdesivir, lijek nedostupan za ostale oboljele od korone … (foto)

Amfilohije koji je u Kliničkom centru na liječenju od korona virusa prima lijek remdesivir, koji zvanično nije dostupan u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, nedelja…18.X… 09: 14… Amfilohije prima remdesivir, lijek nedostupan za ostale oboljele od korone … (foto)

Amfilohije se liječi u Kliničkom centru na liječenju od koronavirusa primio je lijek remdesivir, koji zvanično nije dostupan u Crnoj Gori, saznu printani mediji od dobro obaviještenih izvora.

Tvrdnje izvora CdM-a govore da je Amfilohije privilegovan u odnosu na ostale oboljele koji još uvijek nemaju priliku da budu liječeni terapijom remdesivira.

Postavlja se pitanje kako je i zašto je remdesivir dostupan samo mitropolitu, a ne i drugim građanima koji imaju težu kliničku sliku i liječe se od korona virusa, posebno se zna da lijeka zvanično nema u zdravstvenom sistemu.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je uz veliku je to saglasnost Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, prije nekoliko dana obavijestila javnost da je obezbijedila sredstva za nabavku istog remdesivira. Cijena tog lijeka je 345 eura po ampuli (bez PDV-a) i ista je za sve zemlje.

“Na osnovu procjene Kriznog medicinskog štaba, a u odnosu na dnevni broj COVID-19 hospitalizovanih pacijenata, posebno onih koji sa težom i teškom kliničkom slikom, iskazana je potreba u količini od 320 ampula remdesivira na mjesečnom nivou. Imajući i sv u vidu navedeno, za nabavku lijeka na mjesečnom nivou potrebno je obezbijediti 110.400,00 eura (bez PDV-a)”, kazao je nedavno ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Čitaj još:   MILO Đukanović u Krakovu: Poremećaji u evropskoj i geopolitici osjećaju se kao opasnost i u Crnoj Gori... (foto)

Prije dva dana Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da je to najnovije istraživanje pokazalo lijekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir / ritonavir i proizvodi interferona daju male ili pa i nikakve rezultate u borbi protiv virusa COVID-19.

Amfilohije se u Kliničkom centru liječi od koronavirusa od 6.oktobra…

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more