JEZIV PRIZOR: Pronađeno sedam leševa u pošiljci iz SRBIJE -Otkriveno čija su TIJELA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vlasti Paragvaja saopćile su da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u riječnu luku u predgrađu Asunsiona, prijestonice Paragvaja, prenosi Rojters.

Migel Rivarola, zamjenik šefa 11. metropolitanske policijske stanice Paragvaja, potvrdio je da je unutar kontejnera koji je stigao iz Srbije, pronađeno ukupno sedam lobanja i da će ostaci biti prebačeni u sudsku mrtvačnicu na uvid.

– Ostaci su bili među đubrivima, pronađen je dokument o srpskoj nacionalnosti. Ukupno je verifikovano pet kontejnera, a u četiri nije pronađeno ništa – rekao je Rivarola.

Čitaj još:   MOSTAR: Haos na ulicama policija na nogama, huligani prešli preko Starog mosta, masovne tuče i opći nered… (foto i video)

Zamjenik policije je rekao da su ovog petka oko 9:30 ujutro otvorili kontejner za istovar đubriva u naslage i primijetili ostatke kostiju, i da su tijela bila u poodmakloj fazi raspadanja.

On je rekao da su kod dvije osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je riječ o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagovještava da su ušli u kontejner u Srbiji.

– Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje – rekao je on.

Dodao je da su kod sebe imali kolačiće, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

Čitaj još:   BERLIN, POSLAO PORUKU VUČIĆU: "Prekrajanje granica nećeš riješiti nijedan problem"!!!

Policija je, takođe, pronašla torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju u dijelu kontejnera u kojem su se nalazila tijela.

“Sva tijela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti” izjavili su iz policije.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});