IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Oblačno sa povremenom kišom… (foto)

DVA dana vikenda preovladavat će sa oblačnim vremenom sa slabom kišom u poslijepodnevnim satima…

SARAJEVO: Regija, Putovanja Zanimljivost, vijesti, subota…24. X 2020… 10: 55…VRIJEME ZA VIKEND: Oblačno sa povremenom kišom… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima, kiša i pljuskovi se očekuju u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Hercegovini, kiša se očekuje poslije podne. Padavine nisu obilne.

Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. Jutarnja će biti temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 14 stepeni…

subota 24.10.2020. godine
Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati tegobe poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Nestabilno, od ponedjeljka PROMJENA na bolje... (foto)

nedjelja, 25.10.2020. godine
Tmurno vrijeme, uz padavine i povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz porast temperatura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, a na jugu zemlje i do 19 stepeni…

http://iBalkan.net

 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more