IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: SPC, Vijesti i Vučić mentori buduće Vlade…

“Dobija li Crna Gora marionetsku vladu?”

Bivši predsjednik Liberalnog saveza Miodrag Živković kazao je da pregovore heterogenog trojnog pakta o sastavu buduće Vlade prate brojne kontoverrze, koje, smatra, nedvosmisleno upućuju da će to biti marionetska vlada, kojom će upravljati mentori iz sjenke.

– Buduća vlada, ukoliko se konstituiše imaće tri prepoznatljiva mentorska centra koji će sa njom upravljati. Dominantan mentor i centar moći će svakako biti Srpska crkva na čelu sa Amfilohijem koja će sveru svog uticaja usmjeriti na mandatara Krivokapića i ministre iz kruga njegovih povjerenika. Ništa manje značajan mentorski centar moći, neće biti ni krug “moćnika” okupljenih oko tajkunskogkoncerna Vijesti koji će uticaj vršiti preko gospodina Abazovića i njemu odanih predstavnika u budućoj vladi – napisao je Živković na Fejsbuk profilu.

Treći mentor iz sjenke će, ističe on, biti i politički vrh Srbije oličen u predsjedniku Aleksandru Vučiću i njemu odanim ljudima koji će, kako kaže, upravljati sa zapostavljenim liderima DF-a.

– Samo su Demokrate za sada bez mentorskih uticaja, sklonjene u debelu ladovinu Skupštine koju su već osvojili – istakao je Živković.

Čitaj još:   CRNA GORA POD NAPADOM SA VIŠE FRONTOVA, NEMAMO LUKSUZ DA ISTRPIMO JOŠ GODINU DESTRUKCIJE

Da će mentori staviti pod strogu kontrolu “svoje” djelove vlade Živković kaže da ne treba sumnjati “jer su njihova politička znanja i iskustva mnogostruko veća od čitave buduće vlade u kojoj će sjedati njihovi odabrani i poslušni kadrovi”.

– Sve ovo napisah da bi lakše pratili ovu predstavu na “najvišem nivou” u kojoj će megalomanski i pohlepni interesi mentora učiniti očiglednim, nesposobnost njihovih izabranika da udovolje nametnutim interesima – naglasio je Živković.

Prema njegovim riječima, održavnim interesima se najmanje razmišlja.

– Ali izdržala je ova napaćena zemlja do sada mnogo toga lošeg, pa će i ovu marionetsku vladu sa unaprijed oročenim vremnom trajanja. Vrijeme njenog kraha treba dočekati spremno uz jasnu poruku: “Nikada više 1918.” i “Nikada više vladavina, kao u posljednje tri decenije”.To će biti znak da smo nešto naučili – zaključio je Živković.

izvor: facebook

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more