IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prenos sahrane Amfilohija na Televiziji Crne Gore iz epidemioloških rizika… (foto)

Televizija Crne Gore prenosi sahranu mitropolita Amfilohija između ostalog i zato da se građani ne bi izlagali epidemiološkom riziku…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, subota…31. X 2020. 19: 59…Prenos sahrane Amfilohija na Televiziji Crne Gore iz epidemioloških rizika… (foto)

“Televizija Crne Gore, kao što je objavljeno, sjutra ce prenositi sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Pored ostalog, jedan od ključnih razloga je i taj što Televizija Crne Gore, i kao Javni servis svih građana, imajući u vidu mjere NKT-a i za sprečavanje i širenja korona virusa, želi da svim vjernicima omogući da taj čin gledaju kod kuće, da kako ne bi izlagali epidemiološkom riziku, koji u ovakvim situacijama visok i neizbježan”, navodi se u saopštenju TVCG...

Sahranu mitropolita Amfilohija u nedjelju, iz Hrama Hristovog vaskrsenja prenosiće Televizija Crne Gore.

Patrijarh srpski Irinej služiće u nedjelju od devet sati, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici liturgiju povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Nakon liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Tijelo Amfilohija je danas prenijeto na Cetinje i u Cetinjskom manastiru je 31. oktobra, na praznik Svetog Petra Cetinjskog u devet časova biti služena liturgija…

“Istog dana u 13 časova je bio svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gdje je molitveno dočekan u 14 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U Hramu će biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se isto i služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana”, saopšteno je iz MCP.

Čitaj još:   VIC DANA Doživio informatičar brodolom i našao se na pustom otoku...

Amfilohije će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života, navodi se u saopštenju.

U nedjelju, 1. novembra u svim gradovima i manastirima gdje je to moguće biće služena liturgija sa početkom u devet časova, nakon koje bi bio održan pomen, kako bi “svi koji su u nemogućnosti da fizički prisustvuju i na ovaj način uzeli molitvenog učešća u opijelu i sahrani mitropolita Amfilohija”, dodaje se u saoštenju.

“Obavještavamo da će sve do sahrane mitropolita Amfilohija narod u molitvenom mimohodu moći da se pokloni mitropolitovom odru, kao i u danima nakon sahrane svakodnevno će se služiti Sveta Liturgija i pomeni u Hramovima, a vjerni narod će moći i da u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja da se pokloni mitropolitovom grobu”

izvor rtcg.me

Čitaj još:   VIC DANA Plavuša za ruletom...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more