IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI SKANDAL I BRUKA VUČIĆEVOG TABLOIDA: Informer manipulisao izjavama iranskog ambasadora pa uputio izvinjenje… (foto, video)

Iako je on na perzijskom govorio o genocidu u Srebrenici, prevodilac je to “prilagođavao” terminologiji režima Aleksandra Vučića koristeći sve druge termine osim baš genocid. 

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 20, 04. 2024…17: 42… VELIKI SKANDAL I BRUKA VUČIĆEVOG TABLOIDA: Informer manipulisao izjavama iranskog ambasadora pa uputio izvinjenje… (foto, video)

Jedna od udarnih medijskih pesnica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tabloid Informer, objavio je izvinjenje nakon intervjua s iranskim ambasadorom u Beogradu. 

Tabloid je na svoj način, prilično nemušto i vrlo nejasno objavio sljedeću rečenicu: 

Izvinjavamo se za prethodno objavljen tekst, nenamerno je došlo do greške, nastojaćemomo i dalje da reči sagovornika prenosimo precizno i tačno!”.

Izvinjenje je objavljeno na svakom tekstu koji se odnosi na jutrošnje gostovanje ambasadora Islamske Republike Iran u Srbiji Rašida Hasana Pura Baeia. 

Informer je dao veliki publicitet intervjuu ambasadora na Informer TV-u. 

No, ustanovljeno je da je prevodilac bukvalno “prekrajao” izjave ambasadora Pura Baiea. 

Iako je on na perzijskom govorio o genocidu u Srebrenici, prevodilac je to “prilagođavao” terminologiji režima Aleksandra Vučića koristeći sve druge termine osim baš genocid. 

Čitaj još:   ZAVIJORIĆE SE Najveća crnogorska zastava 21. maja... (foto i video)

Ambasada IR Iran u Sarajevu u reakciji danas pred večer istakla je da se radilo o “pogrešnom razumijevanju”. 

creenshot / Informer

Ambasada Islamske Republike Iran u Sarajevu, ističući da je pogrešno shvaćena izjava uvaženog ambasadora IR Iran u Beogradu u vezi s genocidom u Srebrenici, navodi da je principijelni i zvanični pristup IR Iran fiksan i nepromjenjiv i IR Iran je ponosna što je od početka nezavisnosti Bosne i Hercegovine uvijek stajala uz vlast i narod ove zemlje i čvrsto podržavala i podržavat će njen suverenitet i teritorijalni integritet i suživot svih naroda. 

Genocid se osuđuje uvijek i svugdje, i u Gazi i u Srebrenici”, stoji u njihovoj objavi na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO- Ambasador Irana Rasid Hasan Pur Baei objasnio do detalja zasto je Iran napao Izrael!

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more