IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Prvak drame sarajevskog teatra preminuo a liječio se od koronavirusa… (foto)

Bard bh. glumišta već desetak dana bio je smješten u izolatoriju, ali nažalost izgubio je bitku sa opakom bolešću…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak 06.11…10: 25… TUGA VELIKA: Prvak drame sarajevskog teatra preminuo a liječio se od koronavirusa… (foto)

NA KCUS- U PREMINUO GLUMAC DRAGAN JOVIČIĆ…

Dragan Jovičić, prvak drame sarajevskog Kamernog teatra 55, umro je u u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima, liječio se od koronavirusa.

Kako su nam rekli prijatelji i kolege, bard bh. glumišta već desetak dana bio je smješten u izolatoriju, ali nažalost izgubio je bitku sa opakom bolešću.

Dragan Jovičić rođen je 1953. godine u Rogatici. Studij glume završio je 1976 na Odsjeku za scenske umjetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu…

Profesionalno angažiran u Kamernom teatru 55, i u sarajevskom Narodnom pozorištu, njegovi prvi glumački uspjesi, ipak, u vezi s filmom i televizijom kada stječe najširu popularnost kao Stojan Mutikaša u seriji Porobdžije u režiji Aleksandra Jevđevića.

Čitaj još:   Gusari izveli napade na tri broda, oteli 16 mornara... (foto)

Početak karijere, su, na neki način obilježile njegov glumački opus a i poput “Kože” jednog od projekata s početka 80-ih koji je ostavio izuzetan trag u TV produkciji, a u kojem je Jovičić kao Adem igrao s Rejhanom Demirdžićem. I da ga će publika rado sjećati i po ulozi Stojana u “Porobdžijama”.

U sarajevski Kamerni teatar 55 Jovičić se vraća 1987. god i tu ostvaruje brojne zapažene uloge. Dobitnik je glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i “Šestoaprilske nagrade” grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra. Dobio je i Zlatni lovorov vijenac kao i za najboljeg glumca na 35. MESS-u.

Izvor: ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more