IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ TRAŽIO SASTANAK SA ĐUKANOVIĆEM, PREDSJEDNIK CRNE GORE ODBIO

Novinar Duško Kovačević  je u današnjoj emisiji Javna rasprava na Anteni M rekao da je čuo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog boravka u Podgorici zatražio susret sa Milom Đukanovićem, ali da je navodno to crnogorski predsjednik odbio.

“Čuo sam, pozvaću se na kuloarske izvore, da je Vučić tražio sastanak sa Đukanovićem, a da mu je Đukanović odgovorio: Ukoliko je proceduralno ili formalno – ne interesuje me taj susret. Ukoliko imaš da saopštiš nesto vitalno i bitno, kako da ne”, rekao je on.

Kovačević je kazao i da se nada da se Vučić neće miješati u izbor novog mitropolita.

“Ne postoji niko iz Crnogorske crkve ko bi mogao da napravi više za tu autokefalnost nego takav potez Vučića. Sve mimo izbora vladike Joanikija za novog mitropolita, bilo bi vrlo problematično”, navodi on.

O prijedlogu nove vlade

U emisiji je jedna od tema bila i formiranje nove Vlade čije ministre juče je i zvanično predložio mandatar Zdravko Krivokapić. Komunikolog Miodrag Strugar napomenuo je da će Crna Gora dobiti oročenu vladu te da je pitanje koliko će biti stabilna jer, kako je istakao, i mnogi pobjednici izbora su protiv nje. Naveo je i da mu je problematično to što, kako sada stvari stoje, neće biti predstavnika nacionalnih manjina.

“Velika falinka te Vlade. Mi smo u svakoj vladi do sada, koliko god mana te vlade imale i bile partijske, uvijek imali zastupljene sve nacionalne ili etničke skupine koje žive u Crnoj Gori. Loša poruka za crnogorsku i međunarodnu javnost. Pokazuje da nemaju povjerenja od onih od kojih bi ga morali imati”, primjećuje Strugar.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Postoje dva koncepta za formiranje Vlade, ali SPREMNI SMO I ZA VANREDNE IZBORE...

Predsjednik HGI Adrijan Vuksanović smatra da je predloženom Vladom DF na jedan način poražen.

“DF taj poraz svjesno prihvata, s tim što se nada i očekuje skore izbore s obzirom na to da su oročili rad Vlade na 200 dana do godinu. Oni u kontinuitetu njeguju status žrtve i misle da se najbolje snalaze u toj poziciji. Oni će i ovo predstaviti kao žrtvu koja će biti oročena na određeni period kako bi to bio uvod ili zalet za novu izbornu trku. Proteklih sedam dana se dosta toga promijenilo, pa mislim da će u narednom vremenu Front dobiti određene snage, odnosno da će mu neki ambijetalni parametri ići na ruku”, smatra Vuksanović.

Komentarišući pojedinačna rješenja Vlade, Strugar je kazao:

“Vidimo da je ministarstvo koje će se baviti ekologijom dobio čovjek kojeg povezuju sa crkvom, glavni arhitekta podgoričkog Hrama. On je bio glavni arhitekta Hrama, ali je projektovao i mnoge male hidrocentrale. Znamo da je URA, kao zelena partija, veliki protivnik malih hidrocentrala pa će biti zanimljivo kako će se odnositi prema tom rješenju. Takođe, ako za ministra odbrane bude izabran Dritan Abazović, ta vojska mora negdje raditi vježbe pa ćemo vidjeti kako će se i prema tomee odnositi”.

Čitaj još:   VUČIĆEV DVOJNIK: "Tražim DJEVOJKU kojoj NE SMETA što ličim na VUČIĆA" (FOTO)

“Mislim da je nemoguće da jedno ministarstvo vodi i prosvetu, i nauku, i mlade, i kulturu, i sport. Ali dobro, ako ekspert za naku nije bila Sanja Damjanović iz CERN-a, sad ćemo imati ekspertkinju za nauku, prosvjetu, kulturu i sport, pa ćemo vidjeti na šta će to da liči”, dodao je Strugar.

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more