Crna Gora

ŽIVKOVIĆ: LAŽ JE NAJJAČE VELIKOSRPSKO ORUŽJE

Papagajski ponavljane priče o ugroženosti Srba nijesu ništa novo i ništa što nas može iznenaditi. Nažalost, u ne tako davnoj prošlosti u našem susjedstvu takve poruke su prethodile užasnom i krvavom ratu sa tragičnim posledicama za sve, pa i za one koji su smislili ovaj lažni slogan, istakao je bivši politički lider Liberalnog saveza i bivši predsjedni Liberalne partije Miodrag Živković.

“Priče o lažnoj ugroženosti Srba u Crnoj Gori, traju dugo, ali su postale pravo lažno oružje svesrpskog pokreta nazvanog litijama koje je predvodila Srpska crkva, kao vjerni i najbolji izvođač radova velikosrpskog projekta. Kada su se počeli sakupljati potpisi podrške litijama i crkvi, lako je bilo shvatiti da je priča o ugroženosti Srba i njihovog prava na rad u državnim organima i ustanovama samo jedna velika laž i ništa više, jer su potpisnici najvećim dijelom egzistenciju obezbjeđivali baš iz budžeta države Crne Gore”, napisao je on na Facebooku.

Ovih dana,kako ističe Živković, jedan takav primjer najbrutalnije opovrgava tu velikosrpsku laž, osmišljenu zarad drugih ciljeva i govori o naivnosti i nezbiljnosti crnogorskih državnih organa.

“Buduća ministarka, ne jednog nego četiri resora u vladi Crne Gore, Vesna Bratić, Srpkinja iz Trebinja u Bosni i Hercegovini, završila je studije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Taj grad je odabrala za mjesto svog života, postala vanredni profesor na fakultetu i ova država joj je 19. 03. 2012. godine izdala “počasno državljanstvo” Ovih dana saznajemo da je buduća ministarka u znak zahvalnosti državi Crnoj Gori, koja joj je širom otvorila vrata i omogućila lično i profesionalno napredovanje, primajući je u svoje tople skute, čitavo vrijeme neskriveno radila protiv interesa države koja je prigrlila”, naveo je on.

Prema njegovim riječima negirajući Crnu Goru i Crnogorce, antifašizam i multikulturalnost, afirmišući velikosrpstvo i četništvo, podrivajući temeljne vrijednosti Crne Gore, ova mlada profesorica je demonstrirala najbrutalniju nezahvalnost prema zemlji koja joj je sve omogućila.

“Neka se stide oni koji su joj pružili šansu da ovakva osoba bude profesor na Univerzitetu Crne Gore. Neka se stide oni koji su joj izdali “počasno državljanstvo” i posebno neka se stide oni koji je odabraše i oni koji je podržaše za mjesto ministra, neskriveno nam poručujući koje mogu biti njihove namjere. Sve ovo napisah kako bi kroz jedan primjer shvatili koliko je lažna priča o ugroženosti srpstva u Crnoj Gori i koliko je ova nesrećna zemlja bila otvorena za one koji je danas satiru i otvoreno ruše”, zaključio je Živković.

izvor: CdM

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Formirana nova vlast u Ulcinju: Forci predsjednik opštine, DPS- u predsjednik Skupštine, u opoziciji ostaje URA i… (foto, video)

U Ulcinju je danas zaključen sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 15. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan zahvalan,…

5 sati ago

MILAN Pipun Knežević, u Skupštini obratio se poslaniku DPS- a, NERMINU Abdiću: “Supruga je mislila da sam izazvao incident”; NERMIN Abdić: Dugujete mi ručak… (foto, video)

Danas je tokom skupštinskog zasijedanja u sali bilo i smijeha... PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,…

5 sati ago

Nevjerovatna statistika Sandžaklije IFETA- Ika ĐAKOVCA: Rame uz rame sa NATHOM i KANGOM… (foto, video)

U modernom fudbalu pogoci su rezervisani za napadače, od onih klasičinih centarfora, lažnih devetki do…

7 sati ago

U petoj najbogatijoj zemalji svijeta nakon 84 godine osnovana Komunistička partija… (foto)

“Krajnje je vrijeme za povratak revolucionarnog komunizma”, rekao je politički sekretar Dersu Heri, navodi se u…

10 sati ago

VELIKA TUGA: Na ahiret preselila NEDRETA majka pjevača MIRZE Selimovića, sutra dženaza- ”Odmori se najdraža moja”… (foto)

Neutješni Mirza Selimović tuguje za majkom Nedretom koja je jučer preminula u 57. godini života.…

13 sati ago

This website uses cookies.