IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Veliki patriota, ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća Halil Karahmet preselio na Ahiret… (foto i video)

HALIL Karahmet je svojim djelovanjem tokom rata ostavio trag jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine…

SARAJEVO: BiH,Crna Hronika, vijesti, ponedeljak,16.11. 2020… 10: 08…Veliki patriota, ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća Halil Karahmet preselio na Ahiret… (foto i video)

Halil Karahmet je bio ratni predsjednik Skupštine Vogošća,  i jedan od ljudi koji su među prvima ušli u oslobođenu Vogošću, svojim djelovanjem tokom ratnog perioda je ostavio trag jer je dosta pomagao građanima kao i samom vodstvu ove općine.

Preselio ja na bolji svijet ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća Halil Karahmet (1960). Svojim djelovanjem tokom rata je ostavio trag jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine.

HALIL Karahmet je rođen je u Rogatici 1960.god osnovnu školu je završio u Vogošći, a srednju u Sarajevu, kao i Mašinski fakultet.

Godine 1993. godine preuzeo sam Općinu, i da zvanično sam imenovan od predsjednika Alije Izetbegovića 1994. godine kazao je u dokumentarcu.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Očekujemo da Vlada CRNE GORE odustane od popisa, današnja sjednica pokazala koliko smo u pravu... (foto)

U najtežem periodu rata dao je mnogo za svoju Općinu, ali i grad Sarajevo. Upostavio je zajedno sa svojim saradnicima, kako je kazao, jedinstvo i to je bilo između općina Vogošća i Ilijaš.

Bio sam na prvim višestranačkim izborima izabran sam za odbornika u Općini Vogošća. Bila je među tri najrazvijenije općine u BiH, bilo je se vrlo malo nezaposlenih. Godine 1993. preuzeo sam Općinu, a zvanično sam imenovan od predsjednika Alije Izetbegovića 1994. godine– kazao je u dokumentarcu.

Na njegovu incijativu osnovana je i televizija Općine Vogošća kako bi u tim a i danas obavještavala građane o ratnim dešavanjima, ista televizija s dosta uspjehom i danas.

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more