IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI BH „ZMAJ“ JAVNO: ZAŠTO SAM ODBIO DRES „ORLOVA“ (foto)

„Bilo je priče o Srbiji, ali ja sam iz Bijeljine, normalno je da igram za BiH“

BIJELJINA: BiH, Sport, Fudbal, Zanimljivosti,vijesti, petak, 20.11.2020…08: 38 …NOVI BH „ZMAJ“ JAVNO: ZAŠTO SAM ODBIO DRES „ORLOVA“ (foto)

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je još jedne neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kakva-takva utjeha izabranicima selektora Slobodana Starčevića to može biti pobjeda nad Belgijom (3:2) u posljednjem kolu i završenog kvalifikacionog ciklusa, a i zahvalnice iz susjedstva, s obzirom na to da smo ovim trijumfom U-21 reprezentaciji Hrvatske “ovjerili” vizu za učešće na narednom kontinentalnom šampionatu.

Sve golove u pobjedi našeg tima dali su igrači koji a nastupaju u srbijanskoj Superligi. Prvi i treći gol za mlade “Zmajeve” postigli fudbaleri Čukaričkog Milan Savić i Stefan Kovač, a pogodak za 2: 1 bio je djelo Ševkije Resića, koji kao posuđeni igrač Sarajeva brani boje Novog Pazara.

Strijelac gola kojim je BiH u 29. minuti stigla do izjednačenja, to je bio Stefan Savić, Bijeljinac koji je fudbalsku pripremnu obuku stekao i na “Marakani”, u omladinskim selekcijama Crvene zvezde. No, za razliku od drugih fudbalera rođenih u Semberiji, Savić još od tog kadetskog uzrasta nastupa za selekciju zemlje u kojoj je rođen.

– To je stvar odrastanja. Ja sam iz Bijeljine, osjećam da je normalno i to da ja igram za ovu državu, ovaj grb… Dok sam bio mlađi, bilo je nekih priča i oko Srbije, ali odlučio sam ovako i ne kajem se. Dao sam ovoj reprezentaciji, a to koliko je i ona meni. Ne mislim mijenjati dres – kazao je Savić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Čitaj još:   RAZOTKRILI, JEZIV ZLOČIN u Španiji: Srbin prerezao vrat zemljaku na balkonu pred turistima... (uznemiravajući video i foto)

Podsjećanja radi, Savićevi sugrađani, poput i Mihajla Ristića, Dejana Joveljića, Svetozara Markovića i Luke Jovića, izabrali su Srbiju, ali kod krilnog napadača, očito, dileme nije bilo...

izvor portal Reprezentacija.ba.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more