VUČKO IZ DAVOSA: Borili smo se da”Er Srbija”ne leti za Prištinu za to postoje ovi RAZLOZI… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vučić rekao je da je ponosan što je Srbija već šest godina zastupljena u Davosu i da može otvorenije da razgovara sa američkim partnerima nego ranije.

DAVOS: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 22. 01. 2020… 09: 31… VUČKO IZ DAVOSA: Borili smo se da”Er Srbija”ne leti za Prištinu za to postoje ovi RAZLOZI… (foto)

Komentarišući razgovor sa savetnikom Donalda Trampa Robertom O'Brajenom, Vučić je rekao da možemo otvorenije da razgovaramo sa američkim partnerima nego ranije.

Aleksandar Vučić je rekao da Robert O'Brajen dobro razumije poziciju Srbije. 

– Naša situacija je teška, a odnos SAD prema Kosovu i Metohiji je suprotan našem. Ne mislim da će oni preći na našu stranu, ali spremni su da čuju naše zahtjeve i probleme. Otvorili smo vrata iza kojih možemo otvorenije da razgovaramo sa američkim partnerima nego ranije – rekao je Vučić.

O letu Beograd– Priština…

Čitaj još:   OTMICA, BIZNISMENA: PRVO Otmičari ga uvukli u auto, a onda je došlo do obrta... (auto)

Nakon potpisivanja pisma o namjerama o obnovi avio- linije između Beograda i Prištine, u Prištini su neki rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena.

– U Prištini je nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina – rekao je Vučić.

– Vidjeli ste ogromno neznanje, pa su neki pitali zašto ne leti ‘Er Srbija’. Ne leti jer nije zgodno, jer smo se borili da ne leti i to tražili jer bi u ovom trenutku morala i sa njihovim vlastima da potpisuje sporazum, bilo je mnogo lakše preko ‘Lufthanze’ i Kfora kao posrednika – rekao je Vučić.

Ne može, kaže, da razumije ljude koji kritikuju uspostavljanje avio-linija, izgradnju auto-puteva.

– Ja to ne razumem u 21. veku, to niste mogli ni u 15, ni 16. veku, a kamoli 21. da priuštite. Neki su ostali u ranofeudalnom dobu i ne mogu da se naviknu na savremeno društvo – rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će se u petak sastati sa izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom…

Čitaj još:   OPSADNO STANJE:Helikopter nadleće Cetinje, specijalci dežuraju na ulazu u grad...

izvor srbija danas.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši