IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLITIČAR NAJBOGATIJI ČOVJEK U DRŽAVI: Ima STANOVE, firme, njive, ŠUME… A NIJE Đukanović! (foto i video)

Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat građevinske mašine i druga operativa

BUDVA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 22.11.2020…19 : 40… POLITIČAR NAJBOGATIJI ČOVJEK U DRŽAVI: Ima STANOVE, firme, njive, ŠUME… A NIJE Đukanović! (foto i video)

Ako je suditi po onome što je naveo u imovinskom kartonu, gradonačelnik je Budve Marko Bato Carević najbogatiji je političar u Crnoj Gori.

Za razliku od političara u vrhu DPS- a koji su godinama unazad krili da su i milioneri, skrivajući i imovinu i njeno porijeklo, o čemu su mediji više puta pisali, a odnedavno i tajkuni progovorili, Carević je detaljno a i to i u svom najnovijem imovinskom kartonu predatom krajem oktobra Agenciji za taj antikorupciju popisao nekretnine milionske vrijednosti koje posjeduje a i u Budvi, rodnom selu Krimovici, Lastvi Grbaljskoj, Grahovu…

Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine ali a i druga operativa,samo su dio onoga što je prvi čovjek Budve posjeduje lično ili njegova kompanija “Carinvest”.

Plata Carevića u fotelji predsjednika Opštine je 1.567 eura, koju kako smo i u prvom tako i u mandatu od janura 2019. god donira u dobrotvorne svrhe građanima Budve koji su u teškom materijalnom stanju.

Prvi čovjek Budve prijavio je da u gotovini ima 10 hiljada eura, a vlasnik je i džipa “mercedes GL310 CL”, 2007. godište.

On je Agenciji za antikorupciju dostavio imovinski karton u kom taksativno navedeno da je lično on ili preko svoje firme “Carinvest” vlasnik stotinjaka parcela od Budve, Kotora do Grahova u Nikšiću čija je ukupna povrišna više od 200 hiljada kvadrata.

Čitaj još:   BUDVA: Napad pred marketom, psovao Tursku dobio kaznu ... (foto)

Ogromnu imovinu Carević ima i preko svoje kompanije “Carinvest” čiji je i on stoodstotni vlasnik, dok je prije stupanja na dužnost a i gradonačelnika Budve, još u prvom mandatu u januaru 2019. mijesto izvršnog direktora a i poverio starijem sinu Milanu.

Kompanija ima i desetak poslovnih prostora, stanova i garaža, magacina u Budvi, Krimovici i na Zlatiboru. Vlasnik je u Budvi poslovnih prostora od 57 i 116 kvadrata, garaža od 16,12 i 13 kvadrata, stanova od 54, 311 i 129 kvadrata, kao i stana od od 94 kvadrata na Zlatiboru, poslovnih zgrada u privredi od 233 i 111 kvadrata na lokalitetu Pod Bregove u kotorskoj opštini. Kompanija je vlasnik i ogromnog zemljišnog kompleksa u Grahovu u Nikšiću od 55 hiljada kvadrata.

Višemilionska imovina koju posjeduje Carević je i u a najsavremenijoj građevinskoj operativi njegove kompanije, koja se iz godinu u godinu osavremenjava.

Carević je na lokalnim izborima predvodio koaliciju Za budućnost Budve a koja je nosila i njegovo ime ostvario ubjedljivu pobedu od 42 odsto glasova, i time porazio koaliciju okupljenu oko DPS-a koja je imala deset procenata glasova manje.

On je izabran za gradonačelnika Budve glasovima 14 odbornika od njegove koalicije i šest odbornika Demokrata, a mandat mu je do 2024. godine.

Carević je nedavno dobio saglasnost od Ministarstva održivog razvoja i turizma, odnosno glavnog državnog arhitekte, na idejna rješenja za poslovne objekte na području katastarske opštine Lastva i Glavati, koje pripadaju Grblju.

Na tom području, u vlasništvu “Carinvest” je preko 5.000 metara kvadratnih livada, neplodne zemlje, pašnjaka sa poslovnim zgradama. Imovina je tako i opterećena hipotekom na kredit od 1.350.000 eura.

Čitaj još:   HUTBA: Muftija, mostarski "glasajte prema savjesti, Mostar je važan, on je više od grada..." (foto)

I zemljište u Lastvi, gdje je Carević vlasnik preko 10.000 kvadrata a i koje je kupio, opterećeno je sa dva kredita, zbog čega je stavljena zabrana otuđenja parcela.

Kredit od 600.000 eura uzet je na 60 mjeseci otplate, a krajnji rok same otplate je 31. mart iduće godine.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more