Živković: Dan žalosti u nekoliko CRNOGORSKIH OPŠTINA izraz TUŽNE STVARNOSTI

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ovakva vremena je još odavno, veoma dobro opisao srpski filozof i književnik Radomir Konstantinović u svom djelu “Filosofija palanke”, objašnjavajući palanački duh koji se protivi svemu što je moderno, koji se zatvara pred svijetom i nosilac je nacionalizma i narcizma. Konstantinović u svom djelu ispovijeda “religiju zatvorenosti” objašnjavajući da nema života izvan duha palanke.

Takav “duh palanke” nama demonstriraju naši novi “oslobodioci” u opštinama gdje su većina, odajući počast u vidu dana žalosti povodom smrti episkopa tuđe države i tuđe crkve. Da ironija bude veća, ovakva počast se odaje posmrtno ličnostima koje nikada nijesu priznavale ni Crnu Goru, ni Crnogorce, ni ostale nesrpske narode koji ovdje žive.

Čitaj još:   ČEDO JOVANOVIĆ, PORUČUJE IZ SARAJEVA: To šta radi crkva u Crnoj Gori sramota za jednu vjersku zajednicu...

Ovakvim ponašanjem nova vlast potencira i produbljuje naše proklete podjele jer ne povlači samo liniju našeg razdvajanja, nego kopa rov i stvara provaliju između nas koji ne dijelimo iste svjetonazore. Ovo je otvoreni izraz prkosa i demonstracija nadmoći koji vrijeđa, ne samo drugačije mišljenje, nego nacionalno i ljudsko dostojanstvo svih onih građana koji se duboko nijesu slagali sa hegemonističko-svetosavskom politikom ovih crkvenih velikodostojnika tuđinske crkve, zbog kojih treba danas da ih žale.

Ovakvim ponašanjem crtaju se oaze “oslobođene teritorije” u našoj zemlji, koje se već otvoreno suprotstavljaju i prkose svim onim najznačajnijim vrijednostima na kojima počivaju crnogorsko društvo i država.

Ovoj i ovakvoj otvorenoj diskriminatorskoj, velikosrpskoj politici se mora stati na kraj. Normalna, slobodarska, građanska i antifašistička Crna Gora ima snage i načina sve ovo da spriječi u budućnosti i tako zauvijek obuzda palanačke, velikosrpske oligarhe da obilježavaju “svoju” teritoriju, baš onako, kako to radi pas kada izađe iz svog dvorišta”, napisao je Živković na FB profilu.

Čitaj još:   ŠOK: Naučnici tvrde, da je čovečanstvo, dostiglo maksimum, evo šta nas čeka... (video)

izvor. portalanalitika

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});