IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: Dan žalosti u nekoliko CRNOGORSKIH OPŠTINA izraz TUŽNE STVARNOSTI

“Ovakva vremena je još odavno, veoma dobro opisao srpski filozof i književnik Radomir Konstantinović u svom djelu “Filosofija palanke”, objašnjavajući palanački duh koji se protivi svemu što je moderno, koji se zatvara pred svijetom i nosilac je nacionalizma i narcizma. Konstantinović u svom djelu ispovijeda “religiju zatvorenosti” objašnjavajući da nema života izvan duha palanke.

Takav “duh palanke” nama demonstriraju naši novi “oslobodioci” u opštinama gdje su većina, odajući počast u vidu dana žalosti povodom smrti episkopa tuđe države i tuđe crkve. Da ironija bude veća, ovakva počast se odaje posmrtno ličnostima koje nikada nijesu priznavale ni Crnu Goru, ni Crnogorce, ni ostale nesrpske narode koji ovdje žive.

Ovakvim ponašanjem nova vlast potencira i produbljuje naše proklete podjele jer ne povlači samo liniju našeg razdvajanja, nego kopa rov i stvara provaliju između nas koji ne dijelimo iste svjetonazore. Ovo je otvoreni izraz prkosa i demonstracija nadmoći koji vrijeđa, ne samo drugačije mišljenje, nego nacionalno i ljudsko dostojanstvo svih onih građana koji se duboko nijesu slagali sa hegemonističko-svetosavskom politikom ovih crkvenih velikodostojnika tuđinske crkve, zbog kojih treba danas da ih žale.

Čitaj još:   ŽIVKOVIĆ: KRIVOKAPIĆ NIKADA NE MOŽE BITI NAŠ PREMIJER

Ovakvim ponašanjem crtaju se oaze “oslobođene teritorije” u našoj zemlji, koje se već otvoreno suprotstavljaju i prkose svim onim najznačajnijim vrijednostima na kojima počivaju crnogorsko društvo i država.

Ovoj i ovakvoj otvorenoj diskriminatorskoj, velikosrpskoj politici se mora stati na kraj. Normalna, slobodarska, građanska i antifašistička Crna Gora ima snage i načina sve ovo da spriječi u budućnosti i tako zauvijek obuzda palanačke, velikosrpske oligarhe da obilježavaju “svoju” teritoriju, baš onako, kako to radi pas kada izađe iz svog dvorišta”, napisao je Živković na FB profilu.

izvor. portalanalitika

MIODRAG ŽIVKOVIĆ: Abazović potvrđuje nadimak: “DRITANGA-BITANGA”

Sa dubokim gađenjem i prezirom gledam na ovakvu izjavu vicepremijera Read more

ŽIVKOVIĆ: LAŽ JE NAJJAČE VELIKOSRPSKO ORUŽJE

Papagajski ponavljane priče o ugroženosti Srba nijesu ništa novo i Read more

ŽIVKOVIĆ: KRIVOKAPIĆ NIKADA NE MOŽE BITI NAŠ PREMIJER

Bivši lider Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković komentarisao je video zapis Read more