IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BORBA PROTIV KORONE: Puste ulice Berlina… (foto i video)

U Njemačkoj je zbog epidemiološke situacije uveden niz mjera kako bi se a i spriječilo širenje zaraze, tako da i mnoge ulice pa samim tim i druga mjesta koja inače vrve turistima, ovaj put, prazni…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak23.XI… 12: 49 …  BORBA PROTIV KORONE: Puste ulice Berlina… (foto i video)

Pogoršana epidemiološka situacija u Njemačkoj i Španiji pa i diljerm u Evropi dovela do uvođenja mjera na sprečavanju širenja koronavirusa.

U Madridu mnogi ljudi koriste maske kako bi spriječili širenje virusa, a u restoranima je ograničen broj mjesta na kojima gosti mogu sjediti.

U Španiji je zaraza koronavirusom potvrđena kod 1.589.219 osoba, a registrirano je 42.619 smrtnih slučajeva. U Njemačkoj je zbog otežane epidemiološke situacije uveden niz mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze, tako da su i mnoge ulice pa samim tim i druga mjesta koja inače vrve turistima, ovaj put, prazni.

Čak i na metro stanicama, koje inače vrve prolaznicima, moguće je vidjeti veoma mali broj ljudi. Zaraza koronavirusom u Njemačkoj je potvrđena kod 932.111 osoba, dok su od posljedica zaraze umrle 14.343.

Čitaj još:   Vic dana Mujo bez kreditnih kartica...

Izvor agencije AP

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more