IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKI NAPAD: Vladika Atanasije “Vučić je lažov, kukavica i laprdalo, čovjek koji ni u šta ne vjeruje…” (foto i video)

Penzionisani episkop zahumsko- hercegovački vladika Atanasije Jevtić meta SNS-a nakon što je poručio da je Aleksandar Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica”, kojem ništa ne vjeruje…

TREBINJE: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24.XI 2020…18: 59… ŽESTOKI NAPAD: Vladika Atanasije “Vučić je lažov, kukavica i laprdalo, čovjek koji ni u šta ne vjeruje…” (foto i video)

SVAKAKO DA JE Povod bilo nezadovoljstvo zbog dodjeljivanja a to je ordena Svetoga Save predsjedniku Srbije na proslavi osam vjekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC-a u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao svim tim episkopima dodijelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, a i laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek on priča te priče u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju tu ideologiju bezbožnu. Kako i to mitovi- pa svu historiju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su i u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije htio da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besjedu”. Kazna je stigla u nedjelju na sahrani patrijarha Irinije, Atanasije je sjedio tek u četvrtom redu…

Čitaj još:   SARAJEVO: Ljekari, odbili pregledati 99- godišnju staricu...

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije hteo da Atansija Jevtića gleda dok drži „besedu“…

“Ako on ne vjeruje neka ostavi svoju nevjeru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovdje napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže”, bio je oštar vladika.

Kazna je stigla u nedjelju sa četvrtim redom…

izvor CdM.me

Čitaj još:   DRITAN ZATRESAO CRNU GORU: „Ako Krivokapić nije premijer potpuno mijenja se situacija…“ (foto)
Dnevni horoskop za 26. juli 2021. godine

Ovan pred putovanjem, Bik voli svoj posao, Blizanci mjerkaju Strijelca, Read more

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more