IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREĆI TALAS KORONAVIRUSA: Novi Pazar među četiri nova žarišta u Srbiji… (foto)

Teža klinička slika kod pacijenata, a u narednih sedam do deset dana ići će uzlazna linija i što se tiče broja zaraženih i broja umrlih, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek…

NOVI PAZAR:Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 26.XI 2020. 10: 09… TREĆI TALAS KORONA VIRUSA: Novi Pazar među četiri nova žarišta u Srbiji… (foto)

Mirsad Đerlek je za televiziju Pink kazo da se u Beogradu više ne registruje polovina od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, kako je bilo do prije nekoliko dana, javlja Beta.

Prema njegovim riječima, trenutno se i to u Beogradu registruje oko 30 odsto od ukupnog broja novih slučajeva, a u posljednjih nekoliko dana javila su se nova žarišta u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu i Novom Pazaru, dok se cijela Srbija nalazi u “vrlo zabrinjavajućem stanju”.

Na pitanje da li će zbog takvih brojeva biti dodatnih pooštravanja mjera u cilju suzbijanja epidemije, Đerlek je ukazao da su “cifre za svakog normalnog čovjeka dovoljna opomena i da i bez novih mjera moramo da pojačamo svoju odgovornost”.

Čitaj još:   PLJEVLJA: U Hadži Hasan džamiji i danas se plaćaju računi za struju...

On je najavio da će se ići na povećanje broja testiranih, i do 30.000 dnevno.

“Asimptomatski pacijenti su najopasniji, najviše šire (epidemiju) a ni ne znaju da su bolesni. Na taj način vršimo trijažu”, rekao je Đerlek.

On je rekao da u borbi protiv COVID-19 “ne trebamo da čekamo vakcinu i sjedimo skrštenih ruku”.

“Ta vakcina neće riješiti problem odjednom, biće potrebno još nekoliko mjeseci nakon masovne vakcinacije da možemo da kažemo da smo se oslobodili”, rekao je Đerlek.

On je ocijenio da su u borbi protiv epidemije najvažniji “lična i kolektivna odgovornost kako bismo pre svega spasili svoj život a i živote drugih”.

Izvor: Beta

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more