IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREĆI TALAS KORONAVIRUSA: Novi Pazar među četiri nova žarišta u Srbiji… (foto)

Teža klinička slika kod pacijenata, a u narednih sedam do deset dana ići će uzlazna linija i što se tiče broja zaraženih i broja umrlih, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek…

NOVI PAZAR:Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 26.XI 2020. 10: 09… TREĆI TALAS KORONA VIRUSA: Novi Pazar među četiri nova žarišta u Srbiji… (foto)

Mirsad Đerlek je za televiziju Pink kazo da se u Beogradu više ne registruje polovina od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, kako je bilo do prije nekoliko dana, javlja Beta.

Prema njegovim riječima, trenutno se i to u Beogradu registruje oko 30 odsto od ukupnog broja novih slučajeva, a u posljednjih nekoliko dana javila su se nova žarišta u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu i Novom Pazaru, dok se cijela Srbija nalazi u “vrlo zabrinjavajućem stanju”.

Na pitanje da li će zbog takvih brojeva biti dodatnih pooštravanja mjera u cilju suzbijanja epidemije, Đerlek je ukazao da su “cifre za svakog normalnog čovjeka dovoljna opomena i da i bez novih mjera moramo da pojačamo svoju odgovornost”.

Čitaj još:   Šefka Begović Ličina-USKRAĆENE ŽELJE

On je najavio da će se ići na povećanje broja testiranih, i do 30.000 dnevno.

“Asimptomatski pacijenti su najopasniji, najviše šire (epidemiju) a ni ne znaju da su bolesni. Na taj način vršimo trijažu”, rekao je Đerlek.

On je rekao da u borbi protiv COVID-19 “ne trebamo da čekamo vakcinu i sjedimo skrštenih ruku”.

“Ta vakcina neće riješiti problem odjednom, biće potrebno još nekoliko mjeseci nakon masovne vakcinacije da možemo da kažemo da smo se oslobodili”, rekao je Đerlek.

On je ocijenio da su u borbi protiv epidemije najvažniji “lična i kolektivna odgovornost kako bismo pre svega spasili svoj život a i živote drugih”.

Izvor: Beta

Dnevni horoskop za 17. januar 2020.godine…

Ovnu slijede komplikacije, lavu idu dobre vijesti , jarac ima Read more

CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto)

Namjere su prvo pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Read more