IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJERKA ANA Brnabić: Broj preminulih od korone danas veći nego juče kada je umrla 51 osoba… (foto i video)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema presjeku u 12 sati, lošiji je nego juče u podne…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak 27. XI…15: 09…PREMIJERKA ANA Brnabić: Broj preminulih od korone danas veći nego juče kada je umrla 51 osoba… (foto i video)

I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

“Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za cjelo društvo,molim da poštujete mjere, da pomognemo zdravstvenim radnicima”, rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na potpunoj rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

U Srbiji je juče od posledica zaraze koronavirusom umrla 51 osoba, a što je najveći broj umrlih u jednom danom od početka epidemije. Tokom s to je i samog jučerašnjeg dana registrovano još 7.606 zaraženih.

U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 7.780 ljudi, a od posledica koje izazavao virus umrlo je 57 osoba .Testirane su 22.404 osobe a u bolnicama širom Srbije na respiratoru se nalazi 245 pacijenta.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: TRAGIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA-Ima mrtvih

“Zvanična odluka je da se svi od danas jave u kovid ambulante, gdje će biti urađen pregled pluća i ostala dijagnostika. Dok stignu analize a to su laboratorijske i uzorak krvi, pojedinačnom pacijentu je to sat i pol vremena, kada nije ogroman broj bolesnika. Dovoljno je a to je desetak takvih da prosečno vreme čekanja na pregled bude produženo na tri, četiri sata. Produženo je radno vrijeme svih kovid ambulanti prvo i u Beogradu do 22 časa, i tek sa urađenim analizama i uputom dolaze u prijemno- trijažne centre. Odlučeno je da svi pacijenti koji nisu vitalno ugroženi, a dođu bez analiza, budu vraćeni za domove zdravlja”, ovo je rekao direktor Infektivne klinike.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more