IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST IZ TUZLE: Dr Sead Jamakosmanović vrsni ljekar i humanista, preselio na Ahiret od posledica koronevirusa… (foto)

Iza doktora Seada Jamakosmanovića ostala je supruga Zumreta, sin Jusuf sa porodicom, kćerka Hasna sa porodicom i kćerka Fatima…

TUZLA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak 27. XI 2020…10: 09… TUŽNA VIJEST IZ TUZLE: Dr Sead Jamakosmanović vrsni ljekar i humanista, preselio na Ahiret od posledica koronevirusa… (foto)

Od posljedica zaraze koronavirusa u Respiratornom centru UKC-a borbu za život izgubio poznati ljekar i humanista iz Tuzle, dr Sead Jamakosmanović , specijalista pulmologije.

Rođen je 27.6.1949. u Sarajevu. Diplomirao 1983. godine, a magistrirao 1999. na Medicinskom fakultetu Sarajevo (VSS, ljekar, magistar nauka medicinskih).

Kao ljekar je radio u Gradačcu od 1983. do 1993. godine, a tada s porodicom seli u Tuzli gdje preuzima funkciju u tadašnjem Tuzlanskom okrugu. Tako i da je od 1996. do 1998. godine bio guverner Tuzlanskog kantona.

Ovaj vrsni ljekar ostat će u lijepom sjećanju velikom broju svojih pacijenata.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST IZ TUZLE: Pukovnik Oružanih snaga BiH Nedžad Hidanović na Ahiret preselio je od posledica koronavirusa ... (foto)

Do posljednjeg dana borio se za pacijente, a i u penziji je nastavio raditi, pa čak i u vrijeme pandemije korona virusa.

Osim što je bio vrhunski ljekar, istaknuti društveni radnik, bio je prvo a i guverner Tuzlanskog kantona, dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta TK, a bio je i dobitnik priznanja Lige humanista.

Iza njega ostala je supruga Zumreta, sin Jusuf sa porodicom, kćerka Hasna s porodicom i kćerka Fatima, javlja Hayat.

U toku dana znat će se vrijeme dženaze koja će se obaviti u Sarajevu…

izvor iBalkan.net

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more