IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST IZ TUZLE: Dr Sead Jamakosmanović vrsni ljekar i humanista, preselio na Ahiret od posledica koronevirusa… (foto)

Iza doktora Seada Jamakosmanovića ostala je supruga Zumreta, sin Jusuf sa porodicom, kćerka Hasna sa porodicom i kćerka Fatima…

TUZLA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak 27. XI 2020…10: 09… TUŽNA VIJEST IZ TUZLE: Dr Sead Jamakosmanović vrsni ljekar i humanista, preselio na Ahiret od posledica koronevirusa… (foto)

Od posljedica zaraze koronavirusa u Respiratornom centru UKC-a borbu za život izgubio poznati ljekar i humanista iz Tuzle, dr Sead Jamakosmanović , specijalista pulmologije.

Rođen je 27.6.1949. u Sarajevu. Diplomirao 1983. godine, a magistrirao 1999. na Medicinskom fakultetu Sarajevo (VSS, ljekar, magistar nauka medicinskih).

Kao ljekar je radio u Gradačcu od 1983. do 1993. godine, a tada s porodicom seli u Tuzli gdje preuzima funkciju u tadašnjem Tuzlanskom okrugu. Tako i da je od 1996. do 1998. godine bio guverner Tuzlanskog kantona.

Ovaj vrsni ljekar ostat će u lijepom sjećanju velikom broju svojih pacijenata.

Čitaj još:   "Marš mira 2020": Planirano samo stotinu učesnika na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici... (foto)

Do posljednjeg dana borio se za pacijente, a i u penziji je nastavio raditi, pa čak i u vrijeme pandemije korona virusa.

Osim što je bio vrhunski ljekar, istaknuti društveni radnik, bio je prvo a i guverner Tuzlanskog kantona, dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta TK, a bio je i dobitnik priznanja Lige humanista.

Iza njega ostala je supruga Zumreta, sin Jusuf sa porodicom, kćerka Hasna s porodicom i kćerka Fatima, javlja Hayat.

U toku dana znat će se vrijeme dženaze koja će se obaviti u Sarajevu…

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 20. januar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Voditeljica šutnjom poslala snažnu poruku profesoru “glume MIKI” koji je silovao svoje učenice… (foto i video)

Voditeljica Jelena Obućina večerašnju emisiju "Pregled dana" Newsmedia Adria počela je neuobičajeno- šutanjom i time Read more

Čitaj još:   BOSANSKA GAZELA, ponos nacije, Amel Tuka, pred sedmom silom, potom klanjao džumu u Kralja Fahd džamiji... (foto)