IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ PRVI MRTVOZORNIK SRBIJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je zvanično na svom Instagram nalogu objavio da je patrijarh srpski Irinej preminuo. Prvi mrtvozornik Srbije je lično odredio kad će patrijarh da umre i saopštio tačno vrijeme smrti. Time je još jednom demonstrirao svoju moć i pokazao da osim što je narodu oduzeo pravo na dostojanstven život, sada im ne dozvoljava ni dostojanstvenu smrt, jer on je gospodar života i smrti i dok on zvanično ne odobri, ne može da se umire, ni živi, kako ko hoće. Jednostavno može mu se. I svi ćute na to. Ljekari, crkveni velikodostojnici, rodbina preminulog…

Zašto ćute. Kako je moguće da su svi odjednom postali dio rijalitija jednog beskrupuloznog i bezočnog bezbožnika koji u borbi za lični rejting sve vrİJeme gazi i žive i mrtve. A najviše gazi i vrİJeđa inteligenciju ovog naroda kojem su Tviter i Fejsbuk postali zamJena za sive moždane ćelije, a postovi sinonim za svaku akciju.

Patrijarh je umro u trenutku kad to prvom mrtvozorniku Srbije uopšte nije odgovaralo. Sve vijesti o tome su odmah povučene i demantovane. I onda kreće radikalska predstava dostojna vojvode od zarđale kašike. Najpre Vučić na ničim izazvanoj policijskoj vežbi protiv zamišljenih terorista, javno saopštava kako je mađarskoj policiji plaćeni ubica, izvjesni Čaba Der, rekao da su dvije kriminalne grupe htjele da ga angažuju da ga ubije. Ali, on se, poznati hrabriša, naravno ne plaši.

Kad se te vijesti dovoljno izvrtjele,javnost se obavještava kako predsjednik Srbije odlazi u noćnu posjetu patrijarhu Irineju koji je u teškom stanju, na respiratoru i intubiran. Vučićevi mediji revnosno bilježe njegove suze na izlasku iz bolnice i svoj lični utisak da ga nikad tužnijeg nisu vidjeli.

Čitaj još:   VUK JEREMIĆ: "Vučić je čovjek vidno narušenog zdravlja"!

Prethodno su ovlašćeni novinarski svjedoci izvjestili kako je Vučić prenio pozdrave patrijarhu od svojih sinova Danila i Vukana. I da se patrijarh onako intubiran samo prekrstio i sklopio oči. To su sigurno učinili svi koju su pročitali ovakav idiotluk Vučićevih tabloida koji, inače, godinama već, ovakvim i sličnim glupostima truju i zasipaju javnost Srbije.

Zamislite samo kako je uopšte moguća posjeta bilo kome u kovid bolnici, a onda pokušajte onako kad ste sami sa sobom, da zamislite scenu u kojoj trogodišnji Vukan moli tatu Aleksandra da mu pozdravi patrijarha i poželi mu dobro zdravlje!!! Pa ovakve priče ne bi mogle ni u „Trećem oku“ da prođu, ali u Vučićevim tabloidima se štancuju sasvim normalno, jer ih prvi mrtvozornik Srbije uređuje prema svojim vizijama.

Sutradan kad je obavio šta je htio, prvi mrtvozornik Srbije saopštava kako je patrijarh Irinej, ipak, preminuo. Sa smrću patrijarha Irineja zvanično je sahranjeno i novinarstvo u Srbiji. To je prvi mrtvozornik uvjek želio, jer je u mladosti kao vrlo netalentovan novinar bio s razlogom odbačen.

To nikada nije novinarima oprostio. Svetio se dugo i brutalno i na kraju svoj san i ostvario. Ovo je kraj. Nema dalje. I zato sve priče o nekakvoj borbi za slobodu medija ili ravnopravne uslove na izborima djeluju besmisleno. I nepotrebno. Ključna riječ i zahtjev mora da glasi hospitalizacija. Umjesto obavezne vakcinacije mora prvo da uslijedi obavezna hospitalizacija.

Sve je džaba ukoliko to izostane. Krajnje je vrijeme da neko pokrene to pitanje. U suprotnom, Srbija će sve više djelovati kao ludnica u kojoj su pacijenti pušteni da određuju pravila i rukovode državom. Način na koji je objavljena smrt patrijarha Irineja je najbolja potvrda za to.

Čitaj još:   NIJE MOGLA DA IZDRŽI: Ana Korać NAPUSTILA Bijelu kuću, zadrugari OSTALI U NEVJERICI! (foto i video)

Nije nikakva tajna da su poslije rata, oslobodioci komunisti upadali na sjednice Sinoda, čak i određivali ko će biti srpski patrijarh. Žalosno vrijeme, strašni običaji, još jezivije posljedice. Ako mislite je to samo zaboravljeni dio naše mračne prošlosti, jako se varate. Ovo što upravo gledamo i živimo, bez ikakvog otpora i skroz pomireni sa sopstvenom propašću je zapravo naša već iskopana grobnica nad kojom svakoga dana seiri prvi mrtvozornik Srbije.

Autor: Srđan Škoro

izvor: direktno.rs

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more